Olympus SZX10 sztereó zoom alap-kutató mikroszkóp

Max. numerikus apertúrával és felbontással hatékonyabbá, pontosabbá teszi a munkát, és jóval több információ kinyerését teszi lehetővé a mintából.

Leírás

Max. numerikus apertúrával és felbontással hatékonyabbá, pontosabbá teszi a munkát, és jóval több információ kinyerését teszi lehetővé a mintából.

Rutin kutatásra készült mikroszkóp. Maximális numerikus apertúra: (NA 0.2) és 600 vonalpár/mm felbontás.

Természetes nézet – eredeti alak, autentikus színek
A DFPlan objektív sorozat a minta eredeti formáját adja vissza, torzítás nélkül. Mindemellett a lencse bevonat és a teljes optikai rendszer üveg anyagainak körültekintő megválasztása lehetővé teszi a minták megfigyelését és dokumentálását eredeti, autentikus színeikben. Ezek a tulajdonságok teszik az SZX10 mikroszkópot ideális választássá bármilyen mérési és kimutatási feladathoz.

Automatizáció
Az SZX10 motorizált fókusz meghajtója (opcionális) és kibővített fókuszú képalkotással (EFI)hatékonnyá teszi és teljesen automatizálja a digitális dokumentációt. Ez pseudo 3D képalkotást is lehetővé tesz, így kitölti a rést a dokumentáció és a sztereoszkópikus fényúton keresztül látott kép között. Az automatizált vizsgálatokat az Olympus Stream képalkotó szoftvercsalád az egyszerű 2D mérésektől a komplex fáziselemzésig szükséges eszközökkel segíti egyszerűen kezelhető környezetben.

Megbízhatóság és ismételhetőség
Számos képalkotási és mérési feladathoz szükséges azonos zoom beállítás használata a konzisztens és összehasonlítható eredmények eléréséhez. Az integrált, 11 pozíciós kattanó ütközőnek köszönhetően ez a fontos funkció gyorsan és egyszerűen elérhető. Mindemellett az SZX10 gyors váltást tesz lehetővé sztereoszkópikus nézet és a kamerához tengelyirányú fényút között. A tengelyirányú fényút beállítás előnye, hogy a kamerával készített mérések minden irányban megbízhatóak és pontosak, így az eredmény független a minta elhelyezkedésétől a mikroszkóp alatt.

Nagyfokú vizuális kényelem
Az SZX2 sztereomikroszkópok fejlett Olympus ComfortView okulárjai jelentősen nagyobb tartományú szemmozgást tesznek lehetővé a 3D képek megtekintéséhez, így a rövid és hoszzú távú használat is sokkal kényelmesebb. Ennek köszönhetően könnyebben alkotható sztereo kép, aminek eredményeképpen kevésbé erőlteti a szemet.

Ergonómia
Az Olympus hisz abban, hogy az ergonómia nem kiegészítés, ezért minden mikroszkóp a felhasználói kényelem figyelembe vételével készül. Ennek eredményeképpen minden kezelőszerv egyszerűen használható, és az olyan tulajdonságok, mint a ComfortView okulár és alacsony tárgyasztal magasság jelentősen csökkentik az igénybevételt. Az Olympus 5° és 45° között (vízszintes pozíció irányába) beállítható megfigyelő tubust is kínál olyan esetekre, amikor a sztereomikroszkóp használata különböző magasságokban történik.

Nagysebességű digitális képalkotás
A sokoldalú SZX2 sorozat a minták dokumentálására és digitális élőkép megjelenítésére alkalmas. Az SZX2 sztereomikroszkópok trinokuláris fej felszerelésével, és az objektív tengelyirányú képalkotási útvonalon történő mozgatásával függőleges képet ad a mintáról. Olympus DP74 hűtött digitális kamera csatlakoztatásával nagyon rugalmas képalkotó állomást alkot. Alkalmas nagyfelbontású dokumentálásra (12.5 megapixelig) és nagysebességű színes vagy monokróm élőképalkotásra. A fejlett interfész kiváló színreprodukciót tesz lehetővé, és nincs látható színeltolódás a minta mozgatása közben.

Az alaptól felfelé
Az Olympus SZX2 sorozat egyedülálló LED-es alaprendszere lehetővé teszi az átmenő fényű megvilágítás finom beállítását a világos és sík képek eléréséhez. Az ultravékony, 40 mm-es alappal az SZX2 sorozat tárgyasztal magassága a létező legergonomikusabb. Mindemellett újfajta tárcsa segíti a világoslátóterű, sötétlátóterű és ferde megvilágítás egyszerű kiválasztását és szabályozását. A hosszú élettartamú LED-ek nem melegítik a tárgyasztalt és a mintát, ezáltal jelentősen javítják a rugalmasságát mind a kutatási és fejlett rutin élettudományi, mind az anyagtudományi sztereomikroszkópiában.
Tökéletes ferde megvilágítás
A legtöbb sztereomikroszkóp tükrök használatával hozza létre a ferde megvilágítást, ami egyenetlen és inkonzisztens kontrasztot eredményezhet a látómezőben. Az SZX2 LED-es megvilágító rendszere vékony lamellákból álló finom fényzár rendszer alkalmazásával ultrapontos és teljesen egyenletes ferde megvilágítást hoz létre. Ezek az egyedülálló rendszerrel az átlátszó minták ugyanannyira kontrasztosan láthatóak a teljes látómezőben.

Digitális fotózás, mérés, jegyzőkönyv készítés
Olympus digitális kamerák opcionálisan beszerezhető trinokuláris tubuson és oldalsó porton keresztül csatlakoztathatóak a mikroszkóphoz. Az alkalmazási célnak legmegfelelőbb kamera-modell több közül választható ki. Szoftvercsomagjaink között is megtalálható az egyedi igényeknek megfelelő, az egyszerű archiválástól az elemzésen át egészen az adatok jelentéséig terjedő funkciókkal.

Elérhető Olympus CCD kamerák:

Olympus UC30 digitális, színes kamera
Olympus DP27 digitális, színes kamera
Olympus DP74 univerzális kutató-kamera, WIDER funkcióval is

Digitális képfeldolgozás Jenoptik kamerával és Imagic képfeldolgozó rendszerrel:

A digitális fotozás természetesen nem csak Olympus márkájú kamerával lehetséges.

A Jenoptik digitális CCD és CMOS kamerák Progress Capture Pro ingyenes szoftverrel érkeznek Önhöz, mellyel az alapvető ipari feladatok roppant egyszerűen elvégezhetőek.
-élőkép megjelenítés számítógépen
-egyszerű képalkotási beállítások
-mérési feladatok
-multifókusz
-dokumentálás

Digitális képfeldogozás Imagic képalkotó rendszerrel:

Panoráma képelkotás, a “végtelen” látómező bármely nagytásban

Amennyiben az Olympus szetero mikroszkóp család felkeltette érdeklődését kérem tekintse meg a sorozat többi elemét is:

Egyszerűbb, rutin sztereo mikroszkópok:

Olympus SZ51 rutin, sztereó mikroszkóp
Olympus SZ61 rutin, sztereo mikroszkóp
Olympus SZX7 stereo zoom alap-kutató mikroszkóp

Nagy teljesítményű, kutató szeteró mikroszkóp:

Olympus SZX16 kimagasló teljesítményű, moduláris-kutató mikroszkóp ipari-kutatási, egyetemi-kutatási célra, kompromisszumok nélkül.

Elérhető dokumentumok

 

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Olympus SZX10 sztereó zoom alap-kutató mikroszkóp” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat + 2 =

Kérjen ajánlatot!

    Amennyiben hibát talál az email küldésekor kérjük írjon közvetlenül az email címünkre: info@grimas.hu

    A hiba elhárításán dolgozunk.