Olympus DP74 univerzális mikroszkópkamera

A technológiák igazi ötvözeteként a DP74 minden képalkotási feltétel mellett meg­bízható képeket készít, ami az okulárba tekintve ellenőrizhető.

Leírás

A technológiák igazi ötvözeteként a DP74 minden képalkotási feltétel mellett meg­bízható képeket készít, ami az okulárba tekintve ellenőrizhető.

Illeszkedik minden képalkotási igényéhez.

Az érdekes terület kiválasztása és a helyes fókusz beállítása egyszerű a folyamatos, nagy felbontású élőképen, mialatt az Olympus algoritmusai a minta valódi színeit jelenítik meg a monitoron, így színhelyes képet biztosítva minden képi megjelenítő eszköz számára, legyen az monitor vagy akár projektor. Egyszerűen illeszthető a mikroszkóp optikai felépítéséhez, ahol a maga nemében páratlan maximális felbontás teljes mértékben képes kihasználni a mikroszkóp objektívjeinek teljes felbontóképességét, különösen kis nagyítások esetében.

A mintáról történő hű képalkotásnak szentelt speciális technológiai megoldások segítségével a DP74 kiküszöböli a pixel-interpolációt, ami az Olympus DSLR kameráknál alkalmazott technológiai tapasztalataira épül, aminek eredménye a tiszta és pontosan színezett képi részlet. A képalkotó szenzor nagy érzékenysége és speciálisan széles dinamikus tartományú módja segítségével a képalkotás minden körülmények között egyszerű: világos látótér, kontrasztjavító eljárások és fluoreszcencia esetén is tökéletes választás, ami nagyfokú szabadságot jelent a különféle laboratóriumi igények számára.
Az új Olympus cellSens szoftver a legtöbbet képes kihozni a DP74 kamera minden technológiai megoldásából, ezáltal e képalkotó rendszer segítségére lesz minden helyzetben, megbízható képeket készítve.

 

Az összes részlet megörökítése
Az Olympus DP74 egy új, továbbfejlesztett képalkotó szenzorának, és fejlett pixel-eltolást alkalmazó mechanizmusának révén képes gyorsan előállítani akár 20,7 megapixeles képet is. A finom részleteket feldolgozó technológia egy professzionális mikroszkópkamerával ötvöződve lehetővé teszi a képen belüli meghatározott területek diszkrét kontrasztszintjeinek elemzését és finomhangolását, így teljes mértékben megörökíthető a minta miden részlete, éppúgy, mint a mikroszkóp okulárjába tekintve. 
Ez részletgazdag képek készítését teszi lehetővé, melyek alkalmasak nagy minták vizsgálatára, gyors dokumentációra is. Ez különösen igaz a kis nagyítású objektívek esetében, hiszen az így készített felvételek részletei később megtekinthetőek nagy digitális nagyítás használatával.

 

Bízzon a színekben
Az Olympus pixel-eltolást alkalmazó szenzorok terén szerzett tapasztalata szolgált alapul a DP74 esetében alkalmazott új „3CCD pixel-shifting” eljárás kifejlesztése során. A szenzor innovatív, pontos lépésekben történő mozgatási eljárása során több felvétel készül a mintáról és a kamera így minden pixel esetében képes valódi RGB mintavételezésre. Ezáltal szükségtelenné teszi a hagyományos szín interpolációt, és elkerülhetővé válik a hibák bevezetése a képalkotási folyamatba. A továbbfejlesztett színillesztő algoritmus növeli a színek megkülönböztetési pontosságát, még az olyan hasonló színárnyalatok esetében is, mint a vörös és barna vagy akár a kék különböző árnyalatai. E technológiák nem csupán javítják a színvisszaadást, hanem a végső kép érzékelt felbontásához is hozzájárulnak. Ennek egyértelmű előnyei vannak a képalkotás pontosságának optimalizálása szempontjából, különösen például olyan hisztológiai festékekkel történő munka esetén, amelyeknél a szomszédos struktúrákat csupán apró színárnyalatnyi különbségek választják el.

Az Adobe© RGB színtér támogatása lehetővé teszi a kamera számára, hogy a hagyományos sRGB színtérben jelen lévő színeknél több színt azonosítson helyesen és képezzen le. Amennyiben a kamera mellé Adobe© RGB színteret támogató eszközök kerülnek, hűen reprodukálhatóvá válnak a kamera által megörökített kép színei monitoron vagy nyomtatón is. Az Olympus szabadalmaztatott színi rendering algoritmusai biztosítják, hogy ilyen kiegészítő eszközök hiányában is ugyanazt az élményt tapasztalhassa meg a DP74 képein, mintha az okulárokba nézne.

 

Kiváló képminőség minden körülmények között

A DP74 szenzora nagyobb dinamikus tartománnyal rendelkezik (már 12 bit felbontás) és továbbra is Peltier-hűtés segíti a zajcsökkentésben minden képalkotási módban. E nagy érzékenység teszi lehetővé a kamera számára, hogy a mintáról minden körülmények között helyes képet alkosson, a világos látótértől minden kontrasztjavító eljáráson át a fluoreszcenciáig. Nehéz minták esetén, mint például ahol fontos részletek vannak jelen egyidejűleg nagyon világos és nagyon sötét területeken, az új széles dinamikus tartományú mód (WiDER, az opcionálisan elérhető DP74 WDR) alkalmazható. A képi gain elemzése és helyi optimalizálása révén e mód a minta legsötétebb területeiről is képes részleteket kinyerni, ugyanakkor elkerülve a túlexponálás miatt fellépő szokásos kiégés-hatást a fényes területek esetében. A kamera élőkép módjában ez a hatás valós időben működik, kiváló előnézetet biztosítva a felhasználó számára, jobb élményt kínálva a monitoron, mint ami szabad szemmel az okulárokban tapasztalható.
Szürkeárnyalatos (monochrome) mód elérhető a fluoreszcens képalkotáshoz.

A fluoreszcens analízis a kamerába épített új technológiákat kihasznál, lehetővé téve minden típusú festék magas minőségű képalkotását, függetlenül a minta fényességétől. A dedikáltan fluoreszcenciára optimalizált speciális auto-expozíciós algoritmusok mindig optimális expozíciós időt biztosítanak a képalkotáshoz, ugyanakkor az expozíciós idő finomhangolása révén szükség esetén szabadságot is kínálnak az érdekes struktúrák kihangsúlyozására. Az egyedi monochrome mód maximalizálja az érzékenységet az összes színcsatorna esetén, míg a Peltier-hűtés a képi zajt minimalizálja az expozíció során. Az integráló és átlagoló funkciók révén a leghalványabb fluorokrómokról is optimális képek készíthetőek kiváló jelszinttel, fekete háttérrel és tiszta eredményekkel.

 

Illeszkedik minden igényhez

Az Olympus DP74 kamerában alkalmazott technológiai megoldások széles skálájának köszönhetően a kamera tökéletes képeket készít. Azonban az alkalmazása nem korlátozódik csupán rögzített felvételek készítésére, hála a DP74 kamera folyékony és kristálytiszta élőkép módjának, használható nagyméretű és nagyfelbontású megjelenítő eszközökkel együtt is. Tiszta és élénk mozgókép-felvételek készíthetőek vele, az ISO-megfelelő érzékenységi szintek nagyfokú szabadságot adnak a kamera teljesítményének a megvilágítási technika igényeihez történő igazításához. A cellSens szoftvercsaláddal együtt a DP74 kamera új távlatokat nyit a nagy részletgazdagságot igénylő dokumentációs feladatok számára (MIA vagy EFI) éppúgy, mint a fejlett többdimenziós időzített (time-lapse) felvételek és z-stack-ek számára. Bármilyenek is az Ön képalkotási igényei, a DP74 magas képminőséget, nagyfokú színhűséget, nagy felbontást és páratlan érzékenységet biztosít.

 

A kamera képelemző szoftver segítségével automatikusan vezérelhető:

Stream szoftver

Képalkotó szenzor professzionálisan színkalibrált 3-CMOS – 20,7 MP
Szenzor mérete 1/1.2 inch
Felbontás (max) 5760 x 3600 pixel (pixel-shift, 3-CMOS modell)

2880 x 1800 pixel (pixel shift, 3-CMOS modell)

1920 x 1200 pixel (1 x 1, 3-CMOS modell)

1920 x 1080 pixel (1 x 1), 1600 x 1200 (1 x 1)

960 x 600 (1 x 1,2 x 2)

ROI

Pixelméret 5,86 x 5,86 µm
Binning 2 x 2
A/D konverter 12 bit
Expozíciós idő 30 μs – 60 s
Élőkép 1920 x 1200 (1 x 1): 60 fps, 1920 x 1080 (1 x 1): 60 fps
Hűtés Peltier-hűtés – 10 °C a szobahőmérséklet alá
Interfész PCI Express X4 Rev. 2.0 csatlakozás
Színkezelés sRGB vagy Adobe© RGB színtér-támogatás
Operációs rendszer Windows 10 Pro (64 bit)

Windows 8.1 Pro (64 bit)

Windows 7 Ultimate

További műszaki adatok a csatolmányban találhatók

Elérhető dokumentumok

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Olympus DP74 univerzális mikroszkópkamera” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 4 =

Kérjen ajánlatot!

    Amennyiben hibát talál az email küldésekor kérjük írjon közvetlenül az email címünkre: info@grimas.hu

    A hiba elhárításán dolgozunk.