Olympus Stream 1.8 képelemző szoftver

A szoftver új irányt mutat a rugalmas képalkotási folyamatban. A különböző képalkotási folyamatok révén Olympus digitális kamerával a szoftver megoldást kínál a mai korszerű, teljesítményorientált környezetben.

Leírás

A szoftver új irányt mutat a rugalmas képalkotási folyamatban. A különböző képalkotási folyamatok révén Olympus digitális kamerával a szoftver megoldást kínál a mai korszerű, teljesítményorientált környezetben.

Egyszerűsítse a munkafolyamatokat!
Az Olympus Stream szoftver alkalmazkodik Önhöz és minden igényéhez!

 

Szerkeszthető felhasználói felület:
A munkafolyamat a fotózástól a kész, automatikusan megszerkesztett jegyzőkönyvig sohasem volt ilyen egyszerű. A szoftver egyszerűen végigvezeti Önt a szükséges folyamatokon felugró ablakok segítségével, a hiba lehetőségét így minimálisra csökkentve. A paraméterek gyorsan és egyszerűen elérhetőek, hogy bármikor módosítani tudja a szükséges beállításokat.

Dinamikus felhasználói felület
Attól függően, hogy mi az Ön és a vizsgálati folyamat igénye, a szerkesztő felületek egyszerűen átszabhatóak, eltüntethetőek és rendezhetőek, így a kezelői felület mindig a munkafolyamathoz fog illeszkedni. Létrehozhatók különböző Layout-ok, melyek azokat a funkciókat tartalmazzák csak, amire Önnek és a vizsgálatnak szüksége van.

My Function (Saját kezelői felület)
Létrehozhatunk saját, intuitív folyamatokat is, a leggyakrabban használt és ismétlődő feladatoknak, így a képzetlen felhasználót is végig lehet vezetni a különböző képalkotási és analízis procedúrákon, kiváló hatékonysággal.

Fejlett képalkotás:

HDR képesség:
HDR (High Dynamic Range) magas dinamikai tartomány, ha a minta egyaránt tartalmaz sötét és világos területeket is, a különböző expozíciós időkkel készült képeket, egy, megfelelő fénybeállításokkal rendelkező képpé összegzi.

Instant EFI:
EFI (Extended Focal Imaging) kibővített fókuszú képalkotás, végtelen mélységélességű felvételek készítését teszi lehetővé, automatizált módon is.

MIA képösszeillesztés:
MIA (Multiple Image Alignment), manuális képösszeillesztés, még sohasem volt ilyen egyszerű nagyfelbontású képek készítése. Manuális tárgyasztal segítségével a szoftver minden lépés után automatikusan összeilleszti az elkészült képet. A végeredmény pedig, hogy nagyfelbontású, nagy nagyítás mellett is nagy területet vagyunk képesek egy integrált képen analizálni.

És ha mind a 3 képalkotási funkcióra szükségünk van? Természetesen ez is lehetséges. Az érdekes munka eredménye pedig, egy mindenhol megfelelően megvilágított, végtelen mélységélességű, nagyfelbontású kép, amely kutatási célra is kiváló.

Az egyszerű mérésektől a szemcseanalízisig

Alap mérések:
Az optikai vizsgálatok és minőségbiztosítási rendszerek elengedhetetlen feltétele a geometriai mérések. A Stream fejlett interaktív mérési megoldásokat kínál, mellyel az alapvető és különleges mérési feladatok is elvégezhetőek (távolság, szög, négyszög, kör, elipszis, poligon stb.) Az eredmények azonnal láthatóvá válnak, táblázatba rendeződnek és egy kattintással WORD jegyzőkönyv készíthető, mely minden olyan képi információt is tartalmaz (nagyítás, megvilágítás módja, szabvány, dátum, stb), melyet az Ön minőségirányítási rendszere, vagy a szabvány megkövetel.

Mérési statisztikák:
Az Olympus Stream csomagnak már a Basic verziója is tartalmazza az integrált adat elemző funkciót.
Mit is jelent ez?
A sorozatmérések eredményeként kapott adathalmazból a szoftver statisztikákat készít (módusz, medián, szórás, átlag, stb.), melyet egy kattintással EXCEL táblába exportál.

Hegesztési varrat modul:
A modul segítségével egyszerűen ellenőrizhetjük a varratok minőségét. A szoftver végigvezet minket a varrat mérésének folyamatán és eredményképpen a szabványban előírt (hőhatás övezet, aszimmetria, stb) eredmények pár kattintással elkérhetők.

Count and Measure: (detektálás és mérés)
A modul objektumok megtalálására és mérésére lett kifejlesztve, mely minden mérési funkció közül a legfontosabb. A rendszer motorja különböző küszöbértékek megadása után (több mint 50 különböző feltétel adható meg) képes megkeresni és mérni a különböző objektumokat (karcokat, szemcséket, porózusokat, stb.)

Speciális kiegészítők metallurgiai és anyagtudományi vizsgálatokhoz

Partical Distribution: (részecske osztályozás)
A különböző méretű és alakú szemcséket automatikusan detektálja egy sor mintán a modul, majd ezeket meghatározott osztályokba sorolja a különböző keresési feltételek alapján. A keresési feltételek akár mi is megadhatjuk, de az aktuális szabványokat is tartalmazza a rendszer. A felugró ablakok segítségével a szoftver végigvezet minket a beállításokon, így tapasztalattal nem rendelkező felhasználók is nyugodtan végezhetnek analízist.

Phase Analysis: (fázis analízis)
Integrált megoldás a Stream szoftverben, mely a különböző fázisok arányának elemzését teszi lehetővé, ROI-k (kizárólag az “érdekes”, vizsgálni kívánt terület figyelembe vételével) alkalmazásával is.

Porosity: (porozitás mérés)
A különböző szabványoknak megfelelően az öntvények porozitásának mérésére alkalmas modul. A ROI-k segítségével a pórusok terület arányát, számát detektálja szürkeségi fokozat alapján. Az érdekes tartományok (ROI) és threshold  beállítások elmenthetőek, így különböző mintákon való sorozatmérést automatizálhatjuk.

Grains Intercept: (szemcseanalízis vonal metszés segítségével)
Kiegészítés acél vizsgálatához, mely méri és kontrollálja az előkészített, maratott mintán a szemcsék méretét metsző vonalak segítségével. Az Olympus Stream automatikusan megméri, osztályozza és elemzi a szemcséket, időigényes kézi adatbevitel nélkül.

Grains Planimetric: (szemcseanalízis szürkeségi fokozat alapján)
Kiegészítés acél vizsgálatához, mely méri és kontrollálja az előkészített, maratott mintán a szemcsék méretét szürkeségi fokozat alapján. Az Olympus Stream automatikusan megméri, osztályozza és elemzi a szemcséket, időigényes kézi adatbevitel nélkül.

Chart Comparison: (képösszehasonlítás, szabványképek alapján)
Élő, vagy fotózott képeket hasonlíthatunk össze a modul adatbázisában megtalálható szabványképekkel. A képeket átfedéssel egymásra helyezzük és ASTM szemcseszám analízis, nemfémes zárványok keresése, és öntöttvas analízis alak szerint értékeljük a képet.

Cast Iron: (öntöttvas analízis)
Ezt a megoldást öntödéknek, vagy öntvénnyel dolgozó partnereinknek ajánljuk. A modul méri és ellenőrzi a grafit nodularitását és mechanikai jellemzőit. A modullal mérhetjük a grafit méreteit, alakját és elhelyezkedését is. Az eredményeket a nemzetközi szabványoknak megfelelő osztályba sorolja a szoftver és egy kattintással jegyzőkönyvet készíthetünk.

Olympus Digitális CCD kamerák:

-Olympus DP73 univerzális kamera
-Olympus DP26 digitális, színes CCD kamera
-Olympus UC30 színes CCD kamera, rutin felhasználásra

Mikroszkóp megoldások:

-Sztereo mikroszkóp
-Inverz, fordított állású mikroszkóp
-Normál, egyenes állású fémmikroszkóp

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Olympus Stream 1.8 képelemző szoftver” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × kettő =

Kérjen ajánlatot!

    Amennyiben hibát talál az email küldésekor kérjük írjon közvetlenül az email címünkre: info@grimas.hu

    A hiba elhárításán dolgozunk.