Inspekt elektromechanikus szakítógépek két munkatérrel

Többféle teljesítményszinttel és felépítéssel, nagy számú szakító- és hajlítóvizsgálat elvégzésére a legpraktikusabb megoldás.

Leírás

Többféle teljesítményszinttel és felépítéssel, nagy számú szakító- és hajlítóvizsgálat elvégzésére a legpraktikusabb megoldás.

Inspekt típusú álló, elektromechanikus szakítógépeink elérhetőek két munkatérrel is. Nagy számú szakító- és hajlítóvizsgálat elvégzésére a legpraktikusabb megoldás.

Több munkaterű szakítógépeket abban az esetben érdemes használni, ha ugyanazon a gépen több típusú vizsgálat elvégzésére van szükség (pl: szakítóvizsgálat és hajlítóvizsgálat) és a végzendő vizsgálatok száma magas, valamint a befogó készülékek cseréje súlyukból és konstrukciójukból fakadóan nehézkes, vagy egyáltalán nem megoldható. Ilyenek a nagy teherbírású, klasszikus felépítésű, de kevésbé variálható hidraulikus szakítógépek is.

Erre a problémára a legpraktikusabb megoldást az oldalsó munkatérrel is rendelkező Hegewald & Peschke szakítógépek nyújtják. A fő munkatérben végezhető a szakítóvizsgálat 100…600kN terheléssel típustól függően, az oldalsó karon ennél alacsonyabb terheléssel végezhető más típusú vizsgálat, mely lehet akár más geometriájú próbatesteket szakító, vagy hajlító, nyomó vizsgálat is. Az oldalsó munkatér három irányból hozzáférhető, így rendkívül könnyű a próbatest behelyezése és eltávolítása.

Oldalsó munkaterű elrendezés mellett elérhető a hagyományosabb alsó-felső munkaterű elrendezés is. Ennek előnye, hogy mindkét munkatér azonos teljesítménnyel rendelkezik. Hátránya lehet, hogy a felső munkatér magasan helyezkedik el, így oda a próbatest behelyezése nehézkesebb.

Természetesen mindkét típushoz használhatóak hőkamrák, valamint nyúlásmérők felcsíptethetőautomatikus és érintésmentes kivitelben is.

 

Asztali kivitelű szakítógépeink megtekintéséhez lépjen erre az oldalra.

Elérhető dokumentumok

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Inspekt elektromechanikus szakítógépek két munkatérrel” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × négy =

Kérjen ajánlatot!

    Amennyiben hibát talál az email küldésekor kérjük írjon közvetlenül az email címünkre: info@grimas.hu

    A hiba elhárításán dolgozunk.