YXLON Image x500 képfeldolgozó szoftverek

Az analóg rendszerekkel készült képek minősége nagymértékben javítható az Y.Image 2500i és Y.Image 3500 képalkotó szoftverekkel.

Leírás

Az analóg rendszerekkel készült képek minősége nagymértékben javítható az Y.Image 2500i és Y.Image 3500 képalkotó szoftverekkel.

IMAGE 2500: 8 bites képminőség erősítő, elemző és archiváló rendszer

Teljes körű megoldás

A 8 bites IMAGE 2500i és IMAGE 2500i-R (összefoglaló nevén IMAGE 2500) rendszerek teljes körű megoldást jelentenek egy szoftver, egy nagy teljesítményű PC és Windows® operációs rendszer kombinációjával képkimerevítő funkcióval, a detektor által szolgáltatott képinformációk alapján.

A szoftver interfész megtervezésekor kiemelt fontosságú volt a röntgenfelvétel minősége és a legfontosabb funkciók gyors elérése. 

Képadatok előfeldolgozása

A detektor által begyűjtött és szolgáltatott képadatok intelligens előfeldolgozása szükséges az optimális kép eléréséhez és további feldolgozásához. Ezt egy grafikus kontraszt- és fényerőszabályzó teszi lehetővé egy analóg kamerajel segítségével. 

Szürkeárnyalat méretezés

Számítógép használata esetén 24 bites RGB beállításnál csak 256 szürkeségérték látható a monitoron. Az emberi szem csak mintegy 60 szürke árnyalat között képes különbséget tenni.

Az Yxlon nagy hangsúlyt fektet a kényelmes szürkeérték-skálázásra annak érdekében, hogy az akár 256 szürkeértékkel rendelkező képek mélységélességi információi is gyorsan és egyszerűen elérhetőek legyenek. A “drag” funkció segítségével téglalap alakú kijelölés végezhető egér segítségével, így a kép méretarányát úgy módosíthatjuk, hogy minden fehér-fekete érték megjelenjen ebben a négyszögben.

A térbeli szürkeérték-skálázás nagyon hasznos, ha nagy anyagvastagságú területekről készült képeket kell dokumentálni.

Ábrázolás

Az IMAGE 2500 szoftver az élőképen kívül képes egymás mellett, felett vagy alatt lévő képeket is ábrázolni. Ezenkívül előnye a teljes képernyős mód, valamint az 1:1 képarány, amelyben minden egyes detektor-pixel egy monitor pixelen ábrázolódik. A kép invertálható annak érdekében, hogy olyan ábrázolást érjünk el, mint a hagyományos filmtechnológia esetében. Hogy a vizsgáló figyelmét a mintára összpontosítsa, az Image 2500 lehetővé teszi, hogy fix szürke értékre sötétítse a hátteret.

A nagyítási funkciók és a nagyítólencse opcionálisan bővíthetők a méret és a nagyítási faktor függvényében a pontosabb vizsgálat érdekében.

Az Yxlon optimalizált zoom funkciójának használatával (YoZ), a sub-pixel interpolációval elkerülhető a kellemetlen „lépcsőzetes” hatás a nagyítás során. Ez egy matematikai folyamat során jön létre, mely során a képen szereplő információt intelligens módon hasznosítja.

További előnyök:

 • Digitális szűrők (pl. HDR szűrő az élőképen)
 • Matematikai függvények (két kép aritmetikai kapcsolata, normalizáció, küszöb binarizáció)
 • Referencia kép (csak 2500i-R verzióhoz)
 • Egyéb képfeldolgozási funkciók: szürkeérték skálázás (térben is), nagyítás, állítható nagyító ablak, inverz kép funkció
 • Mérés és jelölés: képeken való mérés, képek kommentelése és jelölése, hossz-. terület és vastagságmérések (vastagságmérés csak 2500i-R esetében)
 • Korlátlan számú kalibráció elmenthető

A képfeldolgozó rendszer az alábbi számítógépes kiépítést foglalja magában:

 • közepes vagy 19” ipari PC ház
 • Intel QuadCore CPU ≥ 2,4 GHz
 • főmemória ≥ 2 GB
 • képkimerevítés (amennyiben az elvárt a detektor által)
 • merevlemez ≥ 160 GB
 • CD/DVD író a szoftvert is tartalmazza
 • elektromagnetikus kompatibilitási eszközök
 • egér, billentyűzet
 • Windows operációs rendszer, többnyelvű kivitel
 • merevlemez kép és helyreállító szoftver

Image 3500 szoftver

Alkalmazhatósága a feldolgozóeszközök széles skálájának köszönhető, beleértve a szűrőket, a szürke értékek skálázását, a jelöléseket és a HDR  élőképszűrőt, ami a képfeldolgozást és az értékelést is nagyon kényelmessé teszi.

A bonyolult szoftver eszköz automatikusan elvégzi, dokumentálja és archiválja a jelentéseket az ASTM E2737 szabványnak megfelelően, a digitális detektor teljesítményének megnövelése és a hosszú távú stabilitás érdekében.

Elérhető dokumentumok

Adatok a gyártó honlapján

Yxlon

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„YXLON Image x500 képfeldolgozó szoftverek” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy − tíz =

Kérjen ajánlatot!

  Amennyiben hibát talál az email küldésekor kérjük írjon közvetlenül az email címünkre: info@grimas.hu

  A hiba elhárításán dolgozunk.