Gumiabroncsok és keréktárcsák CT- és röntgenvizsgálata

Az YXLON ipari CT rendszerek gumi­abroncsok, kompozit gumikeverékek, illetve keréktárcsák vizsgálatára is kiválóan alkalmasak.

Leírás

Az YXLON ipari CT rendszerek gumi­abroncsok, kompozit gumikeverékek, illetve keréktárcsák vizsgálatára is kiválóan alkalmasak.

Gumiabroncsok vizsgálata

A gyártási folyamat végén történő hibakeresés során az idegen tárgyak, az erősítés hibái és a levegő zárványok megbízhatóan kimutathatók az YXLON rendszerek segítségével.

Az YXLON gumiabroncs-vizsgáló szoftvere, a TireAXIS digitálisan és automatikusan vizsgálja a gumiabroncsokat. Ezenkívül a hibakeresés során az egyes gumiabroncsok szerkezeti felépítésére vonatkozó részletes adatok is begyűjtésre kerülnek, melyek később felhasználhatók monitoring és gyártás-optimalizálási célokra. Az YXLON CT vizsgálati rendszereket gyakran alkalmazzák kutatás-fejlesztési célra, illetve a kiváltó okok elemzésére a roncsolásmentes gumiabroncs-vizsgálatok során.

Az YXLON MTIS röntgenrendszer közvetlenül integrálható a gyártósorba, amellyel megoldható a teherautók, buszok vagy személygépjárművek gumiabroncsainak vizsgálata. A röntgenvizsgálat észleli, valamint kizárja az acélhuzalok rendellenességei (pl. elhelyezkedés, távolság, károsodás) mellett a következő hibajelenségeket is:

 • A hibás vagy hiányzó huzalokat a szíjhajtásokban
 • Légzárványokat
 • A megerősítő rétegek eltolódását vagy eltorzulását
 • Idegen tárgyakat

A gumiabroncs peremének a keréken való elhelyezkedése is jól látható a tangenciális szkennelés során történő egyes gumiabroncsok és kerékegységek manuális röntgenvizsgálata által.

 

 

YXLON CT Tire gumiabroncs-vizsgáló rendszerrel a gumiabroncs vagy gumiabroncs- és kerékegység számítógépes tomográfia segítségével 3D-ben kerül rögzítésre. Az így kapott képeket a gumiabroncs szerkezeti elemeinek háromdimenziós geometriai mérésére használják. Ezt a rendszert gyakran használják a K+F részlegekben az újonnan tervezett gumiabroncs prototípusok ellenőrzésére és a megjelenő hibák kiváltó okainak elemzésére.

 

Keréktárcsák, felnik vizsgálata

Az YXLON ipari röntgenrendszerekkel az ötvözetekből készült felnik gyártása is szorosan figyelemmel kísérhető a minőségi és a biztonsági előírások betartása érdekében, kizárva azokat a hibákat, amelyek veszélyeztethetik a keréktárcsa szerkezeti integritását az élettartama alatt.

 • Légbuborékok és klasztereződés felismerése az anyagban
 • Idegen testek felderítése
 • A kész kerék felszíni repedéseinek megelőzése
 • Mikroporozitások ellenőrzése

Az eredmények dokumentálásra és archiválásra kerülnek, így közvetlen információt biztosítanak az öntvények gyártási minőségének javításához. Testre szabott megoldások állnak rendelkezésre az alkalmazástól és az adott hibamintázattól függően.

Az YXLON WI26 G az ipari röntgensugaras vizsgálórendszerek új, gyártósorba építhető zászlóshajója ötvözetlen alapanyagú kerekek megbízható röntgenvizsgálatához, illetve az YXLON MU231 röntgenrendszer, amely még mindig a leggyakrabban alkalmazott kerék-vizsgáló rendszer az iparban. A kerekeket félkész állapotban és vegyes üzemmódban vizsgálják. A rendszer automatikusan azonosítja a kerékmodellt, és az ügyfél specifikációja szerint ellenőrzi. A légbuborékok és az idegen testek egyedi hibaként vagy klaszterként kiválogatódnak. Mindkét rendszer esetében a vizsgálati szoftver hatékony és objektív automatikus ellenőrzést tesz lehetővé.

Az YXLON MU2000-D Wheel röntgenberendezést egyedi keréktárcsa vizsgálatokhoz ajánljuk, például egy új öntvény első mintájának vizsgálatához. Egy speciális görgős adagoló segít a manuális röntgenfelvételek készítésében. A gumiabroncs peremének a keréken való elhelyezkedése is jól látható a tangenciális szkennelés során történő egyes gumiabroncsok és kerékegységek manuális röntgenvizsgálata által.

 

További kapcsolódó termékek:

YXLON Cheetah EVO

 

Kérdés, érdeklődés esetén keresse bizalommal szakterületi üzletkötőnket!

Kapcsolat: Szabó Tamás

Elérhetőségek: 06 1 420 5883 vagy info@grimas.hu

Elérhető dokumentumok

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Gumiabroncsok és keréktárcsák CT- és röntgenvizsgálata” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt + nyolc =

Kérjen ajánlatot!

  Amennyiben hibát talál az email küldésekor kérjük írjon közvetlenül az email címünkre: info@grimas.hu

  A hiba elhárításán dolgozunk.