KB Hardwin XL keménységmérési szoftver

A KB Prüftechnik saját fejlesztésű, kifeje­zetten keménységméréshez tervezett pro­fesszionális szoftvere különböző alkalmazás-specifikus szoftvercsomagokkal.

Leírás

A KB Prüftechnik saját fejlesztésű, kifeje­zetten keménységméréshez tervezett pro­fesszionális szoftvere különböző alkalmazás-specifikus szoftvercsomagokkal.

Különböző szintű szoftvercsomagok érhetők el alkalmazási területtől függően az adott keménységmérő gépekhez, így az igényeknek legmegfelelőbb rendszer konfiguráció építhető ki a felhasználó számára. A különböző szoftvercsomagokat és az ahhoz elérhető funkciókat az alábbi képen tekintheti meg:

A KB Hardwin XL támogatott a Windows 7 és Windows 10 operációs rendszerek által is. A szoftver precíz automatikus kiértékelést tesz lehetővé, melyet az automatikus fénybeállítás és automatikus zoom funkciók is kiegészítenek. Ennek köszönhetően a motoros asztalmozgatással együtt a teljesen automata szoftver rendszer képes a berendezést teljesen önállóan működtetni.

A szoftverben található Touch funkció segítségével a berendezés az automatikus fejmozgatást használva a benyomótesttel megérinti a darabot, majd az optikai rendszert a lenyomat felé mozgatva automatikusan beállítja a fényerőt és a zoomot, így a rendszer pár másodperc után készen áll a vizsgálatok paraméterezésére.

A KB Hardwin XL szoftver menürendszere könnyen megtanulható. A felhasználó barát felülete lehetővé teszi a vizsgálati programok gyors és egyszerű beállítását.

A motoros terhelésráadásnak köszönhetően egy vizsgálati ciklus alatt akár többféle terhelés végrehajtására is képes a rendszer.

Video rendszerek esetén a lenyomatok kiértékelése manuálisan történik a szálkeresztek billentyűzet vagy egérrel történő mozgatásának segítségével. A szoftver segíti a felhasználót a pontosabb eredmény elérésében a lenyomatok pixelpontos megjelenítésével. A szálkeresztek lenyomathoz való illesztése során színkódolt megjelöléssel a felhasználó pontosan a lenyomat csúcsához igazíthatja azt, így egy kvázi operátor független lenyomat kiértékelést lehetővé téve.

A szoftverben fájlstruktúra alakítható ki, mely biztosítja az adatok és mérési eredmények későbbi visszakövethetőségét is.

A Scanning funkció esetén az objektív rendszert használva megkeressük a beágyazott mintánk szélét, majd a scanning funkciót választva képsorozatok készítésével a minta szélein haladva egy átfogó képet kapunk a minta alakjáról. Ez a funkció lehetővé teszi a mérési sorozatok elhelyezését a minta teljes képén. Ezzel könnyítve a vizsgálati ciklusok programozását.

Az opcionálisan elérhető második kamera segítségével pedig egy áttekintő képet kaphatunk a beágyazott mintáról, melyről pillanatképet készítve azonnal elkezdhetjük a mérési pontok mintára való illesztését.

Abban az esetben, ha több azonos minta folyamatos vizsgálata fordul elő, hasznos szoftver sajátosság a Quick Link funkció, melyet a mintán egy általunk kiválasztott jellegzetes pontra illesztve belső koordinátarendszert hozunk létre, melyhez viszonyítva a mérési sorozatok elhelyezkedését a szoftver elmenti. Egy következő azonos minta esetén ezt a programot előhívva a Quick Linket egyszerűen az általunk meghatározott pontra mozgatva a mérési sorozatok elhelyezése megtörténik, majd el is indíthatjuk a mérést.

Használatával jelentősen lerövidíthető a vizsgálat programozási ideje. További segítséget nyújthat ilyen esetekben a mintafelismerési funkció. A gyakran előforduló mintaalakot a szoftverben elmentjük, majd egy azonos minta későbbi vizsgálata során a szoftver felismeri az alakját, és amennyiben nem ugyanabban a pozícióban illesztettük vizsgálathoz a mintát, mint az első esetében, a szoftver az alappozícióba forgatja azt, így a Quick Linkkel a sorozatok elhelyezése azonnal megtörténik.

Hegesztési vizsgálatok esetén a KB Hardwin XL-ben a különböző hegesztési zónák eredményekhez történő csatolásával az eredményeket grafikonon megjelenítve láthatóvá válnak az egyes zónákban mért értékek.

A KB Hardwin XL lehetővé teszi az adatok exportálását text, Excel, pdf, Word fájlformátumokba. A szoftverhez egy jegyzőkönyv-szerkesztő kiegészítő szoftver is tartozik, mellyel teljesen egyedi jegyzőkönyv formátumok készíthetők. A jegyzőkönyv sablonok segítségével pedig egy-egy vizsgálat egy gombnyomással jegyzőkönyvezhető pdf formátumban.

Kapcsolódó keménységmérő berendezéseink:

KB Vickers keménységmérő gépek

KB Rockwell keménységmérő gépek

KB Brinell keménységmérő gépek

KB univerzális keménységmérő gépek

 

Bővebb információkért olvassa el a keménységmérés témájában írt szakcikkeinket:

Terhelés-ráadás zárt hurkú erőmérő cella vezérlésével

Korszerű Brinell keménységmérés

Korszerű Vickers keménységmérés

 

Kérdés, érdeklődés esetén keressen bizalommal:

Szabó Tamás,

szakterületi üzletkötő – keménységmérés

06 1 420 5883 vagy info@grimas.hu

Elérhető dokumentumok

Adatok a gyártó honlapján

KB Prüftechnik GmbH

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„KB Hardwin XL keménységmérési szoftver” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × kettő =

Kérjen ajánlatot!

    Amennyiben hibát talál az email küldésekor kérjük írjon közvetlenül az email címünkre: info@grimas.hu

    A hiba elhárításán dolgozunk.