CT-vizsgálat a metrológia szolgálatában

A precíz adatok segítik a pontos felület-meghatározást, a megbízható eredmények hozzájárulnak a növekvő termelékenységhez és az időtálló minőségbiztosításhoz.

Leírás

A precíz adatok segítik a pontos felület-meghatározást, a megbízható eredmények hozzájárulnak a növekvő termelékenységhez és az időtálló minőségbiztosításhoz.

Az YXLON nagy pontosságú, metrológiai CT rendszerei lehetővé teszik a bonyolult struktúrák pontos, roncsolásmentes mérését egy optimalizált képalkotó láncon keresztül, amely az optikai vagy tapintásos eszközökkel nem elérhető.

A rendszer jellemzői:

  • Hőmérséklet szabályozás és kompenzáció
  • A röntgencsövek stabil fókuszpontja (vízhűtés)
  • Pontos mintapozicionálás Heidenhain jeladókkal
  • Optimális képminőség (kibővített kalibrálás)
  • Szubvoxeles felületi meghatározási módszer

Ezenfelül az YXLON CT metrológia lehetővé teszi a hibaelemzést, tényleges/névleges összehasonlítást, a geometriai méretezést és tűrésezést (GD&T).

Autóipari mérések

Az autóiparban alkalmazott fröccsöntés olyan gyártási technika, amelyben az, hogy az YXLON technológia képes a belső szerkezetek roncsolásmentes mérésére, abszolút kifizetődő, segít a gyors munkafolyamat létrehozásában, időt és pénzt takarít meg.

Az öntött alkatrészek CT-vizsgálata átfogó megoldást kínál, mivel rendkívül pontos felszíni közelítést biztosít, amikor utólagosan elvégzi a visszafejtést a szerszám korrekcióhoz.

Repülőgépipar

A precíziós öntés az egyik legrégebbi öntési technika. Ma a nagyon precíz repülőgép-alkatrészek öntésére is ezt használják, amelyek a legmagasabb mérnöki tűrést igénylik.

Az YXLON hagyományos röntgensugaras és CT rendszerek megfelelnek a legkritikusabb repülőgépipari szabványoknak, és biztosítják az alkatrészek és anyagok megbízható ellenőrzését.

Röntgenvizsgálat a repülőgépipar szolgálatában

CT-vizsgálat a repülőgépipar szolgálatában

Öntödék

Az öntvények egyre szigorúbb minőségi követelményeinek való megfelelés a felületi minőség és a zárványok tekintetében speciális felszerelést igényel. A folyamatok ellenőrzésének fontos eszköze az éltávolság számítása. Az él távolságát a legközelebbi referencia felülethez viszonyítva számítják ki, melyhez tipikusan CAD-modellt alkalmaznak.

Az eszköz segítségével ellenőrizhető a pórusok és üregek negatív hatása a későbbi megmunkálási folyamatokban. Így a kész alkatrészek selejtezési aránya fenntartható módon csökkenthető a roncsolásos ellenőrzési módszerek használata nélkül.

Az YXLON CT metrológia segít optimalizálni az öntödei folyamatláncot, és biztosítja a legbonyolultabb belső szerkezetek mérését is. Az ipari szabványoknak megfelelő megbízható eredmények olyan hozzáadott értékeket biztosítanak a minőségbiztosításhoz, mint pl. az optimális ciklusidő az öntött alkatrészek selejtezéséhez, a tényleges/névleges összehasonlítás, a geometriai méretezés és tűrésezés, a falvastagság mérés és az éltávolság számítás.

Öntvény alkatrészek CT-vizsgálata bővebben

Kérdés, érdeklődés esetén keresse bizalommal szakterületi üzletkötőnket!

Kapcsolat: Kelenföldi Brigitta

Elérhetőségek: 06 1 420 5883 vagy info@grimas.hu

 

TIPP: A csatolmányokban megtekintheti kapcsolódó CT berendezéseink prospektusait!

Elérhető dokumentumok

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„CT-vizsgálat a metrológia szolgálatában” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy + tizenhét =

Kérjen ajánlatot!

    Amennyiben hibát talál az email küldésekor kérjük írjon közvetlenül az email címünkre: info@grimas.hu

    A hiba elhárításán dolgozunk.