Röntgenvizsgálat a repülőgépipar szolgálatában

Az YXLON röntgenkabinok megfelelnek a legkritikusabb repülőgépipari szabványoknak, és biztosítják az alkatrészek és anyagok megbízható ellenőrzését.

Leírás

Az YXLON röntgenkabinok megfelelnek a legkritikusabb repülőgépipari szabványoknak, és biztosítják az alkatrészek és anyagok megbízható ellenőrzését.

Turbinalapátok röntgenvizsgálata

Az Image 2500 szoftver részeként használható Y.HDR-Inspect szűrő lenyűgöző képminőséget biztosít az élőképen, és növeli az ellenőrzés biztonságát, valamint a sebességet. A karbantartás és a javítás folyamán a turbina lapátot hegesztik, majd ezt követően megvizsgálják, hogy vannak-e benne repedések és hegesztési hibák.

Az állandó ellenőrzési minőség és ismételhetőség biztosítása érdekében a YXLON ipari röntgensugaras rendszerek technológiai jellemzői támogatják az vizsgálószemélyt az ellenőrzés során. A gyártósorba épített vizsgálóállomással teljesen automatizálható a hibafelismerés az ADR (automatic defect recognition) szoftver segítségével.

Légcsatornák és csövek röntgenvizsgálata

A légtelenítő csatornák, a fékalkatrészek, a klíma-vezérlés és a jegesedésgátló rendszerek bonyolult alakúak és számos hegesztéssel rendelkeznek. A varratok rendkívül nagy mechanikai és termikus terhelésnek vannak kitéve, ezért fontos ezeknek a kapcsolatoknak a minősége.

Az ipari digitális röntgenvizsgálat lehetővé teszi a hegesztési hibák, pl. repedések vagy pórusok kimutatását, kiváló folyamatbiztosítással, valamint évek óta sikeresen fejlesztik a minőség-ellenőrzés céljai szerint. A modern digitális síkdetektorok (flat panel) használata a YXLON ipari röntgenrendszerekben tovább növeli az ellenőrzés megbízhatóságát a hibakezelés tekintetében.

A vezető légijármű-gyártók tapasztalatai azt bizonyították, hogy a kerületi hegesztések hibáit nagyobb valószínűséggel észlelik digitális síkdetektor és YXLON szoftver segítségével, mint a hagyományos analóg filmtechnológiával. Ez a digitális kép utómunkálatai során végrehajtott javítások nélkül is igaz.

További javulás érhető el az YXLON Image 2500 képfeldolgozó szoftver opcionális Y.HDR-Inspect szűrőjének használatával. Ez a technológia biztosítja a hibák nagy részletességű láthatóságát és a vizsgálatok megbízhatóságát az alábbi előnyökkel:

  • Rövidebb vizsgálati idő
  • Könnyebb, helytakarékos archiválás
  • Nincs szükség a szennyező vegyszerek drága ártalmatlanítására

Kérdés vagy árajánlatkérés esetén keressen bizalommal!

Szabó Tamás

szakterületi üzletkötő – radiográfia

06 1 420 5883 vagy info@grimas.hu

Elérhető dokumentumok

Adatok a gyártó honlapján

Yxlon

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Röntgenvizsgálat a repülőgépipar szolgálatában” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − 3 =

Kérjen ajánlatot!

    Amennyiben hibát talál az email küldésekor kérjük írjon közvetlenül az email címünkre: info@grimas.hu

    A hiba elhárításán dolgozunk.