A Hegewald&Peschke brand, és ami mögötte van

Ismerje meg közelebbről beszállítóinkat! A cikkből mindent megtudhat a Hegewald & Peschke GmbH. profiljáról, történelméről és partnereiről.

„Az érzékeny mérés az erősségünk”A Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH. több mint 25 éve, 1990 óta kiváló minőségű gépeket, alkatrészeket és szoftvermegoldásokat fejleszt, gyárt és forgalmaz anyag- és alkatrészvizsgálatokhoz.A termékpaletta részei a szakítógépek, keménységmérő gépek, alkatrész- és bútorvizsgáló berendezések, mikro-vizsgálati rendszerek, speciális vizsgálati megoldások és különböző hosszmérő eszközök az ipar és a kutatás területére.A Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik székhelye Nossenben van (Drezda mellett), de több értékesítési irodával is rendelkezik Németország területén. Gyors és megbízható ügyfélszolgálatot és testreszabott megoldásokat kínálnak a vizsgálómérnöki munka korszerűsítéséhez. 

Megoldások az ipar és a kutatás számára

A Hegewald & Peschke által gyártott vizsgálógépek és alkatrészek a standard és egyedi igényeket egyaránt kiszolgálják. A széles termékskála magában foglalja a megoldásokat a legkisebb vizsgálati terhelésektől kezdve nagyobb, akár 2000 kN-os terhelésekig. Ezen az alapon az anyagok és komponensek legkülönbözőbb mechanikai és dinamikus jellemzői is mérhetővé válnak.

A Hegewald & Peschke MPT GmbH legnagyobb erőssége az egyedi megrendelések szerint kért mechanikai anyagvizsgáló gépek fejlesztése és gyártása rendkívül magas színvonalon. Ebbe beletartoznak a mechanikus és hidraulikus szakítógépek legkülönbözőbb kialakításai, a hozzájuk tartozó befogók, valamint  nyomó és hajlítóvizsgálatok végrehajtásához szükséges készülékek. Mikro rendszerektől (µm elmozdulás és µN erő tartományokban) egészen több ezer kN terhelhetőségű gépekig szinte minden mérettartomány megtalálható a palettán. A választható felszerelések között vannak az érintéses és érintésmentes nyúlásmérők, klímakamrák, hőkamrák és vákuumkamrák.

Kínálatukban több típusú és kivitelű biztonsági ajtó található szakítógépekhez. Biztonsági ajtók használata szakítóvizsgálatokhoz nem minden esetben szükségszerű. De amennyiben a szigorú balesetvédelmi rendszer előírja, vagy a vizsgálatok próbatestjeinek anyagai ridegen törnek, vagy darabjai kirepülhetnek (pl: építőipari anyagok) abban az esetben kötelező felszerelésük. Alapkivitelük szerint lehetnek hagyományosan nyílóak, vagy tolóajtó szerkezetűek. Ezeken túlmenően van lehetőség akár egy oldalsó vizsgáló kar teljes biztonsági burkolatának elkészítésére, vagy egy komplett biztonsági szoba legyártására is, ahogy a főképen is látható. A biztonsági ajtók zárszerkezetét a LabMaster szoftver vezérli. Vizsgálatot csak csukott ajtó esetén indít el a szoftver, és vizsgálat közben folyamatosan zárva tartja azt. Ezek az ajtók felszerelhetőek minden típusú asztali, valamint álló szakítógépre.

A Hegewald & Peschke testreszabott és automatizált vizsgálati megoldásai közé tartozik például az ipari robotok által teljesen automatizált anyagvizsgáló központok. Számos iparágban kötelező konzisztens bizonyítékkal szolgálni a termékről és annak anyagminőségéről. Ezért számos vizsgálatot kell elvégezni nagyon rövid idő alatt. A Hegewald & Peschke MPT GmbH. kielégíti ezeket az igényeket az automatizálási megoldásaival. Ezek közé tartoznak többek között a speciális gépek robotikus mintakezeléssel és a mért értékek automatizált rögzítésével.

Továbbá a Hegewald & Peschke MPT GmbH. komplex, pneumatikusan vagy elektronikusan működtetett dinamikus vizsgálóberendezéseket is kínál a bútorok és alkatrészek tartósságának meghatározásához. Amennyiben szükséges, ezek a statikus és dinamikus terhelések különböző hőmérsékleti vagy éghajlati viszonyok között is mérhetőek.

Referenciák - Tekintélyes ügyfelek és partnerek világszerte

Már több mint 2000 ügyfél vetette bizalmát a Hegewald & Peschke mérési és vizsgálati technológiájába különböző ipari ágazatokból világszerte. Ez magában foglalja az olyan nemzetközi hírnevű vállalatokat, mint például a Benteler, BMW, Siemens, Volkswagen, Airbus, Saarstahl AG, AG der Dillinger Hütte, Voest Alpine AG, ThyssenKrupp, Weidmüller és még sokan mások.

A felépítés és szoftverfejlesztés területén a Hegewald & Peschke MPT GmbH. szorosan együttműködik a Fraunhofer Intézettel és különböző egyetemekkel. Ez a partneri kapcsolat garantálja, hogy termékeink magas színvonalát és a legkorszerűbb gyártási folyamatokat.

A dinamikusan fejlődő, rendkívül megbízható készülékeket gyártó vállalatot az anyagtudomány és anyagvizsgálat területén sokat tapasztalt Volkmar Hegewald és Volker Peschke alapította. Mára a világ minden táján megtalálhatóak berendezéseik. A Hegewald & Peschke termékeinek 35%-át a világpiacon értékesíti. Számos külképviseletével biztosítja a megbízható támogatást az ügyfelei számára. Ismertebb külföldi referenciáik: BMW AG, Siemens AG, Volkswagen AG, BASF, Daimler AG, Eurocopter GmbH. Hazai nagyobb ipari referenciáik többek között: Audi Hungaria Motor Kft. - Győr, Claas Hungária Kft. - Törökszentmiklós, Kirchoff Hungária Autóalkatrész Gyártó Kft. - Esztergom.

Vevőszolgálat

A Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH. a fő hangsúlyt az ügyfelek elégedettségére helyezi. Így nemcsak termékeikre, hanem gyors és megbízható szervizszolgáltatásukra is nagy figyelmet fordít. Magasan képzett mérnökök és technikusok nemcsak a berendezések telepítését és kalibrálását végzik, de a különböző speciális tájékoztatókat, karbantartási munkákat és tréningeket is. A lehető legjobb vevőszolgálat biztosításához a Hegewald & Peschke MPT GmbH. műszaki irodákat működtet Szászországban, Bajorországban, Türingiában, Észak Rajna-Vesztfáliában, Alsó-Szászországban és Baden-Württembergben.

Magasan képzett személyzet

A Hegewald & Peschke csapata tapasztalt mérnökökből áll a gépészeti tervezés, automatizálási technika valamint az elektronika és a szoftverfejlesztés területéről. Ezen szakértők szakértelme képezi az alapját a testreszabott megoldások hatékony és gyors fejlődésének.

A Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH. nemcsak a mechanikus elemeket, hanem a gépeket működtető vezérlőszoftvereket és elektronikai vezérlőegységeket is fejleszt. Mindezen túl a gyár fel van készülve a teljesen automatizált anyagvizsgálati rendszerek megvalósítására is robotizált próbadarab mozgatással. Erre láthat példát a gyártó következő kisfilmjében:

http://www.youtube.com/watch?v=Y6iDI0wANxs

Volkmar Hegewald (született 1953-ban) diplomás műanyagtechnológiai mérnök területén és Volker Peschke (született 1959-ben) diplomás vaskohászati és anyagvizsgáló mérnök közösen menedzselik a Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH. vállalatot. 

Tanúsítványok

A Hegewald & Peschke rendelkezik ISO 9001 tanúsítvánnyal és egy DAkkS/DKD német szabvány szerint működő kalibráló laboratóriumot működtet különböző fizikai paraméterek vizsgálatára, pl. terhelés, hossz és keménység.

      

 

grimas-30-logo-yellow-01

Elérhetőségek

Irodai cím:
1214 Budapest, Puli sétány 2-4.

Telefonszám:
+36 1 420-5883

Email:
info@grimas.hu

Nyitvatartás:
Hétköznap: 7:30 - 16:00

Kérjük fogadja el az Adatkezelési tájékoztatót

Copyright 2023 | GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. ©  Minden jog fenntartva.