MICRACUT 200-S nagysebességű precíziós vágógép

A MICRACUT 200-S vágógép gyakorlatilag minden metallurgiai, geológiai, elektronikai, kutatási, orvosbiológiai vagy ipari laboratóriumban helyet kaphat.

 

Leírás

A MICRACUT 200-S nagysebességű automata precíziós vágógép fémek, kerámiák, elektronikai alkatrészek, kristályok, kompozitok, élettudományi minták, szinterezett karbidok, ásványok pontos és deformációmentes vágásához. A MICRACUT 200-S képes csiszolni is, mely gyorsabbá teszi a minták előkészítését olyan alkalmazások esetén, ahol rendkívül pontos anyageltávolításra van szükség.  Az alkalmazási lehetőségek végtelenek.

Tervezés

A MICRACUT 200-S fémes, nemfémes anyagok, kőzetek, élettudományi anyagok, elektronikai alkatrészek vágására lett tervezve. A vágott felület minimális polírozás után készen áll a mikroszkópos vizsgálatra. Ezenkívül a MICRACUT 200-S precíz csiszolásra is képes 5 µm-es pontossággal.

A MICRACUT 200-S speciális kialakítású berendezés univerzális használatra. A feladatok széleskörű ellátása érdekében a vágókamra két különböző típusú tárgyasztallal szerelhető fel.

  • A rögzített tárgyasztaltartó lapos PCB lapok vagy kis geológiai minták kézi vágására szolgál.
  • A mozgatható tárgyasztal-rögzítést a nyomtatott áramköri lapok, fémlemezek, kis fém- vagy nemfém minták manuális asztali előtolásához használják.

A MICRACUT 200-S motoros mintamozgatása Z-tengely mentén olyan fejlett vágási módszerek alkalmazását teszi lehetővé, mint az automatikus, hibrid, gyors impulzus, és a félautomata párhuzamos vágás optimalizált előtolással, valamint a félautomata precíziós csiszolás. A vágási folyamat végén a motor automatikusan leáll, majd a kezelőt egy hangjelzés értesíti. A gép bal oldalán található fogantyú segítségével kézi vágásra is van lehetőség.

A MICRACUT 200-S gyémánt-, CBN- és csiszolótárcsákkal szerelhető fel 200 mm átmérőig, a fordulatszám-tartomány pedig 100 és 5.000 fordulat/perc között változtatható. A minta X-tengely mentén történő pozícionálását egy elektronikus mikrométer segíti, mellyel a kezelő képes a vágási szélességet 5 mikronos pontossággal beállítani. Az X-tengely helyzetének értéke azonnal látható az érintőképernyőn. A tisztítás könnyítése érdekében a hűtőfolyadék-tálca a gépből kivehető. A munkaterületet teljesen átlátszó fedél zárja el. A vágótárcsa élező a gép standard része, amely biztosítja a gyémánt- és a CBN vágótárcsák egyszerű és gyors élezését, frissítését még a vágási művelet közben is.

Biztonság

A MICRACUT 200-S precíziós vágógép a legmagasabb biztonsági előírásokkal rendelkezik.

A mágneses biztonsági kapcsoló csak akkor engedi a motort elindítani, ha az átlátszó burkolat be van zárva. Ha a kezelő kinyitja a burkolatot, a motor azonnal leáll. A könnyen hozzáférhető és működtethető vészleállító gomb biztosítja az azonnali leállítást. A MICRACUT 200-S precíziós vágó fejlett technikával és szoftverrel rendelkezik, programozható HMI érintőképernyős vezérléssel, növelve a termelékenységet, a minta minőségét és minimalizálva a kezelő beavatkozásának szükségességét.

Vágási paraméterek

A vágási erő szintjének előválasztása, valamint a vágási előtolás (0,005-10 mm/s) beállítása az LCD érintőképernyőn keresztül történik. Az előtolási sebesség automatikusan beállítható, ha szükséges csökkenthető, mely tökéletes vágást eredményez, valamint a minta és a gép károsodása is elkerülhetővé válik.

Az impulzusvágási mód alapfunkcióként az extra kemény mintadarabok kivágását teszi lehetővé. Integrált sebességszabályozó egység áll rendelkezésre a vágótárcsa fordulatszámának 100-5.000 fordulat/perc közötti beállítására.

Félautomata párhuzamos vágás

A MICRACUT 200-S elektronikus mikrométerrel van felszerelve a minták X-tengely mentén történő pontos elhelyezése és szeletelése érdekében. A szeletek száma és vastagsága előre beállítható az LCD képernyőn. Minden szeletelési folyamat végén a szoftver vizuálisan jelez, hogy a kezelőnek hány mm-rel kell elmozdítania a mintát az X-tengelyen a következő szelet levágásához, így az operátor irányításával elkerülhető a nem megfelelő vastagságú szeletek vágása.

Programozható visszatérési pozíciók:

A MICRACUT 200-S két különböző leállítási móddal rendelkezik:

  • Visszatérés a kiindulási ponthoz: A vágás beállított végpontjánál visszatér a kiindulási ponthoz.
  • Visszatérés a referenciaponthoz: A vágás beállított végpontjánál visszatér a referencia, nulla ponthoz.

Adatbázis

A gép adatbázisában 99 különböző programkönyvtár menthető kapcsolódó mintanévvel és minden vágási paraméterrel együtt. A programok bármikor visszahívhatók. A Metkon fogyóeszközökkel kapcsolatos adatai szintén hozzárendelhetők a programokhoz a könnyebb kiválasztás érdekében.

Hibrid vágás

A hibrid vágás a MICRACUT 200-S standard konfigurációjában szerepel. Ha a minta egynél több rétegből áll, a hibrid vágási funkció segítségével lehetőség van mindegyik réteget különböző sebességgel vágni. A hibrid vágási funkciónak köszönhetően akár 5 különböző vágási paraméter (előtolás, tárcsa sebesség, impulzus, erő, távolság stb.) is beállítható ugyanazon vágási folyamaton belül. Amikor a tárcsa a következő réteghez ér, a vágási folyamat az adott réteghez tartozó vágási paraméterekkel folytatódik anélkül, hogy megszakítaná a műveletet.

Optimalizált előtolás

Optimalizálja az adagolási sebességet a minta keménységének és az előre beállított vágási erőnek megfelelően. Növeli a vágótárcsa élettartamát és biztosítja az optimális vágást a túlterhelés elkerülése mellett.

Félautomatikus precíziós csiszolás

A MICRACUT 200-S-hez gyémántbevonatos csiszolókorong is rögzíthető. Ily módon a vizsgálni kívánt réteget úgy lehet elérni, hogy a mintából precíziósan tudunk anyagot leválasztani. A párhuzamos szeleteléshez hasonlóan a kezelő az LCD-képernyőn tájékozódhat arról, hogy a próbadarab mennyire halad előre a csiszolási lépések között az X-tengely mentén. A párhuzamos szeleteléssel ellentétben, be lehet állítani, hogy az egyes lépésekben mennyi réteget kíván lecsiszolni, és a készülék ezeket a lépéseket automatikusan végrehajtja. A vágási eljárással ellentétben az előtolás sebessége 0,5 - 50 mm/s között állítható csiszolás közben.

Gyors impulzus

Csökkenti a kontakt időt és biztosítja a minta maximális lehűlését.

Műszaki specifikáció:

Rendelési szám: 16 07
Modell neve MICRACUT 200-S
Vágótárcsa átmérő (mm) legfeljebb Ø200 mm
Vágási kapacitás Ø (mm) Ø75 mm
Minta mozgatása Z tengely mentén Motorizált
Minta mozgatása X tengely mentén Manuális
X tengely pozícionálási tartománya (mm) 0-50 mm
X tengely pozícionálási pontossága (μm) 5 μm
Vágás előtolási sebessége (μm/s) 5 – 10.000 μm/s
Vágási motor teljesítmény (kW) (S1) 0.55 kW
Tárcsa sebessége (RPM) 100 – 5.000 Fordulat/Perc
Vezérlőpanel 7" HMI érintőképernyő
Program kapacitás 99 program memória
Vágási módok Automatikus vágás Z-tengely mentén

Manuális vágás Z-tengely mentén

Vágás manuális asztal előtolással Y-tengely mentén

Impulzus vágás Igen (Rapid Pulse Cutting)
Automatikus előtolás Igen (Instafeed Cutting)
Többrétegű, hibrid vágási mód Igen (Hybrid Cutting)
Párhuzamos vágás, X tengely Igen (Semi-Automatic)
Precíziós csiszoló anyagleválasztás Igen (Manual/Semi-Automatic)
Csiszoló tárcsa átmérője (mm) Ø175 mm
Csiszolás előtolási sebessége (μm/s) 500 – 50.000 μm/s
Hűtőegység (lt) 4.5 lt (integrált)
Megvilágítás LED
Vágótárcsa élezése a vágási folyamat közben Igen
Motoros meghajtórendszer Közvetlen meghajtás
Méretek WxDxH, (mm) 640 x 732 x 529h mm
Súly 90 kgs

Elérhető dokumentumok

Adatok a gyártó honlapján

Metkon

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„MICRACUT 200-S nagysebességű precíziós vágógép” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − 9 =

Kérjen ajánlatot!

    Amennyiben hibát talál az email küldésekor kérjük írjon közvetlenül az email címünkre: info@grimas.hu

    A hiba elhárításán dolgozunk.