Lézerextenzométer

A lézerextenzométerrel megoldható a próbadarab hossz és keresztirányú alakváltozásának mérése nagy pontossággal, automatikusan, és érintésmentesen.

Leírás

A lézerextenzométerrel megoldható a próbadarab hossz és keresztirányú alakváltozásának mérése nagy pontossággal, automatikusan, és érintésmentesen.

Ma már lehetséges a nyúlásmérést teljesen digitalizálni, függetleníteni minden mechanikus mérési hibától, egyidejűleg hossz és keresztirányú méréseket végezni, egészen a szakadás pillanatáig.

Az erre alkalmas mérési módszer a lézer extenzométer. Ennek működési alapja a lézer jel, amellyel megvilágítjuk a próbatest felületét és a hozzá tartozó optikai (digitális) kamera amellyel közvetíteni tudjuk a lézer fej által megvilágított felületet.

A felület egy adott pontjáról felvett jeleket időről időre követve precíziós pontossággal lehetséges követni a próbatest nyúlását.

A rendszer érintésmentes, nem szükséges előzetesen a próbatestre jeleket felvinni.

Alkalmas bármilyen anyagú és alakú próbatesten való hívásra. Nagy előnye a rendszernek, hogy nem csak szobahőmérsékletű hanem attól eltérő magas vagy alacsony hőmérsékleten is alkalmazható.

A standard mérési hossz 20-100 mm-ig terjed, tehát egy mérőszerkezettel minden próbatest méreten tudunk mérni.

Adatok a gyártó honlapján

www.hegewald-peschke.com

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lézerextenzométer” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + húsz =

Kérjen ajánlatot!

    Amennyiben hibát talál az email küldésekor kérjük írjon közvetlenül az email címünkre: info@grimas.hu

    A hiba elhárításán dolgozunk.