Fischer BETASCOPE asztali rétegvastagságmérő

Rétegvastagságmérés a különböző rétegek anyagainak béta-sugaras összehasonlításával, különösen jó megoldás vékony, szerves bevonatok esetében.

Leírás

Rétegvastagságmérés a különböző rétegek anyagainak béta-sugaras összehasonlításával, különösen jó megoldás vékony, szerves bevonatok esetében.

BETASCOPE® modul a béta-visszaverődés eljárás segítségével lehetővé teszi a legkülönbözőbb szubsztrátumokon képzett organikus és fémes rétegek vastagságának meghatározását, ha a réteg és az alapanyag között legalább 5 atomrendszámú eltérés áll fenn. A megfelelő szondával akár a lágy rétegek, valamint folyékony olaj- vagy kenésfilmek is mérhetők. Jellegzetes alkalmazási területek közé tartoznak az organikus rétegek, mint pl. nanolakk-bevonatolások nemesacélon (antifingerprint) vagy olaj korrózióvédő-bevonatok minőségellenőrzése a bádogot előállító és feldolgozó iparban.

A megfelelő modullal felszerelve az MMS PC2 típus sokoldalúan alkalmazható az árubeérkezésben, a végellenőrzésekben vagy a gyártásban. Biztosítja a mérési értékek részletes megjelenítését, és a FISCHER FDD szoftverrel a folyamatos minőség- és gyártásfelügyeletet. A műszerrel az automatizált mérési folyamatok egyszerűen megvalósíthatók, mivel a motoros állvány vagy XY-mérőasztal közvetlenül vezérelhető, illetve LAN-on és I/O modullal automatizált gyártási folyamatokba integrálható.

A mérési módszerről:

Bétasugárzás visszaszórásának vizsgálata – Béta-visszaszórás mérése a DIN EN ISO 3543, ASTM B567 szabványok szerint.

Béta-sugárzás radioaktív atommagok béta-bomlásakor keletkezik. Egy izotópforrás béta sugárzást bocsát ki (elektronok lépnek ki a sugárzó anyagból). Ezek átjutnak a bevont munkadarab felületére és kölcsönhatásba lépnek a bevonat és a szubsztrát anyag atomjaival. A mérési hatás a Geiger-Müller számlálóval érzékelt visszaverődött elektronok számát jelenti. A bevonat vastagsága ezzel a módszerrel meghatározható, ha a bevonat és a szubsztrát anyag Z atomszámai legalább Z=5 értékkel különböznek.

A béta-visszaszórás mérésének sematikus ábrája

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Fischer BETASCOPE asztali rétegvastagságmérő” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × négy =

Kérjen ajánlatot!

    Amennyiben hibát talál az email küldésekor kérjük írjon közvetlenül az email címünkre: info@grimas.hu

    A hiba elhárításán dolgozunk.