Csővezeték vizsgálat

Örvényárammal a csővezetékek külső és belső felszíne is vizsgálható a korrózió­támadás komoly következményeinek elkerülése érdekében.

Leírás

Örvényárammal a csővezetékek külső és belső felszíne is vizsgálható a korrózió­támadás komoly következményeinek elkerülése érdekében.

Külső vizsgálatok 

A korróziótámadás következménye környezetszennyezés és termeléskiesés lehet, illetve az egészségre és biztonságra is veszélyt jelenthet, ha nem érzékelik még a korai szakaszában. Ezért a csővezetékek belsejében és külsejében egyaránt megbízható korrózió vizsgálatra van szükség, ehhez kiváló eszköz a SLOFEC  technológia, mellyel a külső vizsgálatok során a korrózió még a korai szakaszban kimutatható, mielőtt bármilyen költséges eseményt okozna.

Belső vizsgálatok - Földi alatti csövek vizsgálata

 

SLOFEC PLM csővizsgáló berendezés

A PLM típusú csővizsgálót egy átvezethető egységnek tervezték, ami csőbenjáró rendszerhez vagy csörlőhöz is csatlakoztatható. Az érzékelők rugósak és a mágnesező egység pólusai között helyezkednek el. A teljes érzékelőfejet kerekek vezetik az alacsony súrlódás és a kétirányú működtetési lehetőség érdekében. A PLM típusú szkenner előnye, hogy relatív kis átmérőjű csövek belső vizsgálatára is alkalmas meglehetősen nagy vizsgálati sebességgel.

 

SLOFEC PLS csővizsgáló berendezés

A PLS csővizsgáló egységnek forgó érzékelő feje van. A vizsgálóegységet úgy tervezték, hogy csőbenjáró rendszerhez és csörlőhöz is csatlakoztatható. Az adatok feldolgozásához a szkennert a csőbenjáró vagy csörlő mellett axiális irányban kell elhelyezni. Az elhelyezett szenzorfej sugárirányban nyomódik a csőfalnak pneumatikus vagy hidraulikus hengerek segítségével, és körkörös irányban mozog. A PLS típusú csővizsgáló előnye, hogy kisebb súlya van, mint a PLM-nek, ez a nagyobb átmérőjű csövek esetében különösen hasznos, a nagyobb felbontás és a csökkentett holttér pedig a tompavarratoknál vagy a csőcsatlakozásoknál jelent előnyt.

 

SLOFEC PLS-M csővizsgáló berendezés

A PLS-M csővizsgáló a PLS eszközzel azonos elven működik, a különbség az, hogy a PLS-M olyan csővezetékek vizsgálatára lett kifejlesztve, ahol személyes hozzáférés is lehetséges a cső belsejében, vagy ahol az eszköz kihúzható egy csörlő segítségével. Csőbenjáró rendszerrel kombinált művelet nem képezte a fejlesztés részét.

 

SLOFEC PLM-S.MB és PLM-S.RF csővizsgáló berendezés

A PLM-S.MB és PLM-S.RF csővizsgálókat átvezethető szondáknak tervezték, kis átmérőjű csövek vizsgálatához. A vizsgálóegységek könnyedén keresztülhúzhatók egy csőszakaszon csörlővel vagy egy egyszerű kábel segítségével is. Mindkét típusban rugós szenzorok találhatók a mágnesező pólusok között elhelyezve. A PLM-S.MB és PLM-S.RF típusú vizsgáló berendezések előnye, hogy viszonylag kis átmérőjű csövek vizsgálatánál is alkalmazhatók meglehetősen nagy vizsgálati sebességgel.

 

Adatok a gyártó honlapján

Test Maschinen Technik GmbH.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Csővezeték vizsgálat” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét + nyolc =

Kérjen ajánlatot!

    Amennyiben hibát talál az email küldésekor kérjük írjon közvetlenül az email címünkre: info@grimas.hu

    A hiba elhárításán dolgozunk.