Általános kombinált vizsgálópisztoly

Mobil spektrométereknél a legtöbbször alkalmazott vizsgálópisztoly ez a cserélhető fejű kivitel. Alkalmas argon védőgázas vizsgálatra és védőgáz nélküli vizsgálatra is.

Leírás

Mobil spektrométereknél a legtöbbször alkalmazott vizsgálópisztoly ez a cserélhető fejű kivitel. Alkalmas argon védőgázas vizsgálatra és védőgáz nélküli vizsgálatra is.

Mobil spektrométerekhez csatlakoztatva a kombinált, standard vizsgálópisztollyal lehetőség nyílik fémek optikai emissziós analízálására nagy pontossággal argon védőgázas közegben nagy frekvenciájú szikrával.

Emellett, kiviteléből fakadóan könnyedén átalakítható a villamos ívvel történő vizsgálat elvégzéséhez is. Ebben az esetben csupán az elektródát, valamint az elektródát takaró fejet kell kicserélni, és máris alkalmassá válik a spektrométer a védőgáz nélküli vizsgálatra is.

 

Argonnal történő vizsgálat elvégzésekor a készülék alkalmas acélokban a karbon tartalom kimutatására, míg villamos ívvel történő szikráztatás esetén ez nem lehetséges.

A villamos íves vizsgálat előnye a gyorsaság, a védőgáz mentesség, valamint hogy nem szükséges a mérendő mintadarab gondos előkészítése.

 

A vizsgálópisztolyhoz elérhetőek különböző plasztikus feltétek, melyekkel könnyen és pontosan elvégezhetőek a vizsgálatok hengeres, vagy egyenetlen felületeken is.

 

A kombinált vizsgálószonda a PMI-MASTER Pro típusú mobil spektrométerhez csatlakoztatható.

 

Elérhető 4m, valamint 8m hosszú optikai kábellel.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Általános kombinált vizsgálópisztoly” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − három =

Kérjen ajánlatot!

    Amennyiben hibát talál az email küldésekor kérjük írjon közvetlenül az email címünkre: info@grimas.hu

    A hiba elhárításán dolgozunk.