Alapanyag- és rétegösszetétel vizsgálat a kutatás-fejlesztésben

A GDA 650 HR illetve a GDA 750 HR spektrométerekkel a periódusos rendszer valamennyi eleme 0.1-10ppm detektálási határértékkel határozható meg.

Leírás

A GDA 650 HR illetve a GDA 750 HR spektrométerekkel a periódusos rendszer valamennyi eleme 0.1-10ppm detektálási határértékkel határozható meg.

Az olyan elismert kutatóintézetekkel való szoros együttműködésnek köszönhetően, mint a drezdai Leibniz Szilárdtest Fizikai és Anyagtudományi Intézet (Leibniz Institute for Solid State and Materials Research Dresden) és a Nanoszerkezetek Energiátalakítási Intézete (Institute for Nano-architectures for Energy Conversion (Helmholtz Zentrum Berlin)) a Spectruma Analytik GmbH szakemberei folyamatosan naprakészek a legújabb technológiák és az olyan kutatási fejlesztések tekintetében, mint a napelemek vagy a mikro- és nanoszerkezeti gyártás. A Spectruma GDA (Glow Discharge Analyzers) spektrométerei jelentősen hozzájárulnak a szilárd anyagok vizsgálatához és jellemzéséhez elemanalízis és rétegvastagság-meghatározás tekintetében.

A Spectruma rendszeresen részt vesz különböző tudományos vásárokon, felhasználó konferenciákon és nemzetközi projektekben, és munkatársai élénk ötlet- és tapasztalatcserét folytatnak a különböző kutatási területek szakértő képviselőivel.

Jelenleg a Spectruma GDA spektrométereit alkalmazzák az ITER (International Thermonuclear Experimental Reactor – Nemzetközi Kísérleti Termonukleáris Reaktor) nemzetközi kutatási projektben is. A projekt célja a világ legnagyobb tokamakjának, egy mágneses összetartású fúziós reaktor fejlesztése. Az előkészítő kísérletekben Hidrogént és Deutériumot hevítettek 50 millió Celsius fokig. Ezen a hőmérsékleten a Hidrogén és a Deutérium teljesen ionizálódik és plazmát képez. A plazmához közvetlenül kapcsolódó anyagoknak és komponenseknek (mint például a divertor vagy a reaktor nyomástartó edény első fala) számos stabilitiási és biztonsági követelménynek kell megfelelniük. Ezért a plazma kölcsönhatását a környező falakkal a GDA 650 HR és GDA 750 HR készülék segítségével vizsgálták. A hidrogén, deutérium és a trícium érzékeny érzékelésének lehetősége csak egy a Spectruma berendezéseinek sok előnye közül.

Emellett a periódusos rendszer összes többi eleme -beleértve a Li, Na, C, N, P és O elemeket is- 0.1 – 10ppm detektálási határértékkel határozható meg. A mélységprofilok elemzése során néhány nanométer és több száz mikorméter közötti rétegvastagság detektálható. A relatív mélységfelbontás a detektált mélység 5-10%-át teszi ki.

A hasonlóan precíz analitikai eszközökhöz képest a Spectruma anyagösszetétel elemző berendezései nagyon rövid mérési periódusai mindössze néhány percet vesznek csak igénybe. Továbbá nincs szükség laboratóriumi körülményekre és időigényes minta előkészítésre.

Megbízható analitikai teljesítményük és időtakarékos, egyszerű kezelésük révén a GDA spektrométerek nélkülözhetetlen laboratóriumi eszközök minden olyan intézmény számára, amely a szilárd anyagok kutatásával foglalkozik.

Elérhető dokumentumok

Adatok a gyártó honlapján

Spectruma Analytik GmbH

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Alapanyag- és rétegösszetétel vizsgálat a kutatás-fejlesztésben” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − 19 =

Kérjen ajánlatot!

    Amennyiben hibát talál az email küldésekor kérjük írjon közvetlenül az email címünkre: info@grimas.hu

    A hiba elhárításán dolgozunk.