Hogyan válasszunk megfelelő spektrométert?

Avagy, hogyan válasszunk céljainknak megfelelő spektrométert? Mitől jobb az új CCD spektrométer?

Mi a CCD spektrométer?

A CCD spektrométer egy teljesen digitális, számítógéppel szoftveresen vezérelt fémanalitikai műszer.

A régi hagyományos fotoelektron sokszorozó csövek helyett egymással átfedésben fényérzékeny elektronikai lemezek mérik fel a teljes analizálható fényspektrumot.

A teljes felbontott fényspektrumból a műszer a gyári kalibrációkor megadott hasznos csúcsok magasságát vizsgálja, azaz a különböző ötvöző vagy szennyező elemekre vonatkozó jellemző intenzitás jelét.

Az optika minimális elmozdulása, nem okoz gondot a készüléknek, mert a csúcsokat magától megtalálja, majd pontosan kiértékeli. Ehhez stabil szikra is szükséges, melyet a legmodernebb gerjesztőegységek létre tudnak hozni.

Az optikai emissziós spektrométerek részletesebb működési ismertetőjét cikkünkben olvashatja.

 

Fontos a célnak megfelelő választás!

Nagy pontosságot igénylő, autóipari alkatrészeket előállító öntödéknek ajánljuk a Foundry-Master PRO 2 spektrométert. Ez a spektrométer a gyártó legnagyobb pontosságú berendezése, kiválóan alkalmas a fő ötvözők és az UV elemek (C, S, P, N) pontos meghatározására is.

Alumínium nyomásos és kokilla öntödéknek, alkatrészgyártóknak javasoljuk a Foundry-Master Smart /Optimum  spektrométereket anyagminőség pontos meghatározására. Nagy előnyük, hogy vákuum nélkül dolgoznak, így bekapcsolás után azonnal vizsgálatra készek. Alkalmasak minden fém gyors és megbízható elemzésére. Az európai anyagminőségeket felismeri, de a rendszer tovább is bővíthető. Üzembiztos, kevés karbantartást igényel. Fe mátrix elemzésekre azonban nem javasoljuk, mert az UV hullámhosszú elemeket a vákuum hiánya miatt nem tudja az alacsony százalékban (10-100 ppm) kimutatni.

Mobil feladatok ellátáshoz hordozható spektrométert javaslunk, amelyek között szintén a feladatnak megfelelően lehet választani. 

 

 

VektorosGrimasLogo-yellow

Elérhetőségek

Irodai cím:
1214 Budapest, Puli sétány 2-4.

Telefonszám:
+36 1 420-5883

Email:
info@grimas.hu

Nyitvatartás:
Hétköznap: 7:30 - 16:00

Kérjük fogadja el az Adatkezelési tájékoztatót

Copyright 2019 | GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. ©  Minden jog fenntartva.