Új generációs optikai emissziós spektrométer

Ismerje meg a Hitachi High-Tech OE750 optikai emissziós spektrométert! Kiváló minőségellenőrzés kompromisszumok nélkül, fémek nagy teljesítményű vizsgálatához.

Az utóbbi években jelentős változás az optikai emissziós spektrométerek területén nem volt, ez mára megváltozott az OE750-el. Ez a szikra-spektrométer lehetővé teszi az összes fő ötvöző/szennyező elem elemzését és az alacsony koncentrációjú (ppm) elemek azonosítását, például az acél nitrogéntartalmát. A gyors mérési idő, a magas megbízhatóság és az alacsony üzemeltetési költségek azt jelentik, hogy az OE750 felbecsülhetetlen értékű a mindennapi elemzéshez és a teljes minőségellenőrzéshez.

OE750

A telepített, üzemi optikai emissziós vagy más néven, szikra gerjesztéses spektrométerek szilárd halmazállapotú fémek kémiai összetételének pár másodperc alatt történő százalékos meghatározására szolgálnak. Energiaközlés hatására az elektronok magasabb energiaszintű elektronpályára kényszerülnek ugrani, ezt a magasabb energiaszintet nem tudják megtartani, ezért visszaugranak eredeti állapotukba. Ahogy ez megtörténik, az elektron leadja magasabb energiáját, ami elektromágneses sugárzásban jelentkezik, a kibocsátott fény hullámhossza a leadott energia mértékétől függ, így egyértelműen meghatározza, hogy mely kémiai elemtől származik.

A spektrométereket a mindennapokban öntödék, hőkezelő üzemek, autóipari beszállítók, repülőgép ipar, orvostechnológiai gyártók, oktatási intézmények és hulladék feldolgozók használják. A leggyakrabban vizsgált anyagok vas (Fe); alumínium (Al); réz (Cu); nikkel (Ni); titán (Ti); kobalt (Co) és cink (Zn) bázisú fémek, valamint azok különféle ötvözetei.

Az új CMOS detektortechnológia kiváló analitikai teljesítményt nyújt, amely lehetővé teszi vasak, alacsony karbontartalmú acélok elemzését, az acél nitrogéntartalmának megfigyelését. Természetesen megbízható eredményeket biztosít a fő ötvöző és szennyező elemek vizsgálatának körében is.

A videó megtekintéséhez kattintson a képre

Alumíniumok (Al) vizsgálata esetében széleskörben alkalmazható akár magas szilícium (Si) tartalomnál (4,0–13%) a jó öntési tulajdonság érdekében vagy olyan esetekben, ahol az ötvözetben a foszfor (P), kalcium (Ca), bizmut (Bi) és antimon (Sb) elemek nem haladhatják meg a 120ppm koncentrációt.

A réz (Cu) főként ötvözeteiként használt nagyon széles körben, kiváló hő- és elektromos vezetőképességgel, figyelemreméltó korrózióállósággal. Leggyakoribb ötvözetek: réz-nikkel (90% Cu, 10% Ni) érmék fő anyaga, réz-alumínium (Al ~7%) dekorációs felhasználás, legismertebb bronzok a réz-ón ötvözetek különböző típusai. Minden esetben kiváló mérést biztosít az ötvözetek detektálására.

A titánt (Ti) mechanikai teherbírása, kisebb relatív tömege miatt a repülőgép ipar széleskörűen használja, továbbá kiváló biokompatibilitási képessége miatt pedig napjaink orvostudományának egyik fő alapanyaga, például: protézisek, implantátumok. A titán ipar szigorú követelményeket támaszt az összetétel meghatározására, mint például alumínium (Al) és vanádium (V), mint ötvöző elemek vagy akár hidrogén (H); oxigén (O); nitrogén (N) tartalom mérése.

A Hitachi High-Tech Analytical Science GmbH folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően elérhetővé válnak speciálisabb ipari szegmensek vizsgálati lehetőségei. Ezáltal az OE750 alkalmas nikkel (Ni); kobalt (Co), cink (Zn) ötvözetek kémiai összetételének meghatározására is.

OE750

 

VektorosGrimasLogo-yellow

Elérhetőségek

Irodai cím:
1214 Budapest, Puli sétány 2-4.

Telefonszám:
+36 1 420-5883

Email:
info@grimas.hu

Nyitvatartás:
Hétköznap: 7:30 - 16:00

Kérjük fogadja el az Adatkezelési tájékoztatót

Copyright 2019 | GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. ©  Minden jog fenntartva.