Elektronikai minták előkészítése lépésről lépésre ­ ­

Bármely típusú elektronikai alkatrész vágására kínálunk megoldást, legyen szó szilícium félvezetőről, PCB- nyomtatott áramköri mintadarabról, vagy chip alkatrészekről. A vágás célja, hogy a mintadaraból kisméretű, sérülésmentes mintát vételezzünk.

Az alábbi lehetőségek közül választhatunk:

MICRACUT 200-S Fix vágóasztal
A fix vágóasztal könnyen felszerelhető a MICRACUT 200-S-re. Az extra lapos minták és a PCB-k kézzel könnyedén vághatók ezen a platformon.

MICRACUT 200-S mozgatható vágóasztal
A mozgatható vágóasztal könnyen felszerelhető a MICRACUT 200-S-re, akárcsak a fix vágóasztal. A precíz vágási folyamatot anélkül lehet végrehajtani, hogy a mintát kézzel kellene tartani, illetve a minta vágás közbeni elmozdulásának veszélye is kizárható.

Második lépés-Hidegbeágyazás

A következő lépés a minta rögzítése, beágyazása. Speciális, különböző méretű és anyagú kiöntő formákkal történik epoxi vagy akrill alapú műgyanták használatával. Ez a fázis megfelelő rögzítést biztosít a további mintaelőkészítési folyamatokhoz.

Harmadik lépés-Precíziós csiszolás, köszörülés

A beágyazási lépés után következik a vizsgálandó terület/sík feltárása, ezt precíz csiszolási művelettel lehet elvégezni. Ha az adott terület nagyon mélyen helyezkedik el, további vágás szükséges.A csiszolási folyamat kétféle módszerrel végezhető el:

csiszolásra alkalmas precíziós vágógépen (Micracut 200-S), vagy
csiszoló-polírozó készüléken, amely alkalmas a leválasztás mérésére Z-irányban (Accura 102).

Speciális adatperek segítségével akár kézi minta előkészítés során is mérhető a leválasztott mennyiség, 10 µm-es lépésenként.

Negyedik lépés-Polírozás

Ha elértük a kívánt vizsgálati síkot, a minta polírozása következik. Ennél a lépésnél a mélységi leválasztás mérésére már nincs szükség, az anyag eltávolítás mennyisége rendkívül alacsony. A polírozás végezhető automata fejjel szerelt metallográfia eszközön vagy manuálisan is. A minta rögzítés lehet mechanikus vagy PCB panelok estében (amelyek korábban nem lettek beágyazva) a minta felragasztható egy speciális adapterre is.

Ötödik lépés- Vizuális vizsgálat, képalkotás

Az előkészítési folyamat után a minta készen áll mikroszkópos a vizsgálatra.

VektorosGrimasLogo-yellow

Elérhetőségek

Irodai cím:
1214 Budapest, Puli sétány 2-4.

Telefonszám:
+36 1 420-5883

Email:
info@grimas.hu

Nyitvatartás:
Hétköznap: 7:30 - 16:00

Kérjük fogadja el az Adatkezelési tájékoztatót

Copyright 2019 | GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. ©  Minden jog fenntartva.