Por- és festékbevonat vastagságának mérése

A porbevonat egy manapság méltán népszerű megoldás, melyet funkcionális és dekorációs célokra is használnak a kültéri berendezésektől a háztartási termékekig.

Az alkalmazott porbevonat vastagságának mérése alapkövetelmény az egyedi bevonatolóknak és a bejövő késztermék ellenőrzését végzőknek egyaránt. A mágneses indukciós és örvényáramú technológiát is alkalmazó FISCHER műszerek tökéletes megoldást kínálnak a különböző porbevonatok vastagságának mérésére.

A porbevonatot világszerte előszeretettel alkalmazzák a kerti felszerelések burkolatainál, a bútorok felületkezelésénél, bármely területen a különféle készülékektől kezdve az autóipari alkatrészekig. Az alkalmazott porbevonat vastagsága határozza meg a termék tartósságát, a megjelenését és néhány esetben még a színét is. A bevonatok alkalmazásánál az előírásoknak is meg kell felelni, tehát a kezelt felület rétegvastagságának mérése rendkívül fontos feladat.

A FISCHER kézi rétegvastagságmérők használatával több tízezer eurónyi összeg spórolható meg. Az alábbi táblázatban (1. táblázat) látható, hogy egy FISCHER eszköz használata mekkora éves költségmegtakarítást eredményezhet az éves bevonat-anyag vásárlása során.

 

  1. táblázat: Ez a táblázat a felhasználó lehetséges költségmegtakarítását tükrözi. Az 1 µm-es léptékek a lehető legkisebb mérhető szinten mutatják be a megtakarítást.

 

Csak a magas szintű, ismételhetőségi precizitással rendelkező készülékek képesek ezen a szinten megbízható mérést végezni. A pontatlan mérőlemezekkel ellentétben, a FISCHER készülékekkel együtt szállított, kalibráló fóliák használatával – melyek a készülék mérési pontosságának beállításra és ellenőrzésére szolgálnak – érhető el a porbevonatolás megfigyeléséhez és beállításához szükséges kellő pontosság.

 

1. ábra: A DUALSCOPE® MP0R rendkívül gyors és könnyen használható készülék, mérés ismételhetőségi precizitással. A szabadalmaztatott vezetőképesség-kompenzáció lehetővé teszi a különböző színesfémek ötvözeteinek mérését anélkül, hogy időigényes helyszíni kalibrálás történne a tényleges hordozó(alap)anyagon.

 

Mivel a porbevonat nem csak egyfajta termékre használható, hanem nagyon széles területen alkalmazható, ezért nagyon fontos a megfelelő rétegvastagságmérő eszköz és szonda használata. A FISCHER széles mérőeszköz és szonda választékkal rendelkezik, kezdve a kisméretű, praktikus és robusztus DUALSCOPE® MP0 és MP0R zsebeszközökkel a flexibilis FMP családig, ezen kívül számos cserélhető, nagy mérési pontosságú szondával rendelkezik a legigényesebb mérési feladatokhoz is.

A FISCHER termékek helyi kapcsolattartója szívesen segít Önnek a mérési alkalmazáshoz legmegfelelőbb eszköz és szonda kiválasztásában:

Vesszős Balázs

szakterületi üzletkötő – rétegvastagságmérés

06 1 420 5883 vagy info@grimas.hu

VektorosGrimasLogo-yellow

Elérhetőségek

Irodai cím:
1214 Budapest, Puli sétány 2-4.

Telefonszám:
+36 1 420-5883

Email:
info@grimas.hu

Nyitvatartás:
Hétköznap: 7:30 - 16:00

Kérjük fogadja el az Adatkezelési tájékoztatót

Copyright 2019 | GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. ©  Minden jog fenntartva.