Miért piacvezető a HIROX a videomikroszkópok piacán?

Cikkünkben a Hirox berendezések kulcsfontosságú jellemzőit, sajátosságait és szabadalmait mutatjuk be, melyek egyedülállóvá tették a márkát a videomikroszkópok piacán.

Az RH-2000 videomikroszkóphoz különböző nagyítási tartományú lencserendszerek csatlakoztathatók, így egy berendezéssel képesek vagyunk a 0,1x – 10 000x-ig terjedő teljes nagyítási tartományt lefedni. Az egyedi revolverlencsék használatával pedig akár 35x – 5000x-ig terjedő tartományban vagyunk képesek mintáinkat vizsgálni, lencsecsere nélkül. A Hirox által szabadalmaztatott dupla megvilágítási rendszerrel fokozatmentesen változtathatjuk a megvilágítás irányát bright field és dark field között.

 

Hardveres előnyök:

Az RH-2000-es videomikroszkóppal takarásban lévő felületek vizsgálata sem akadály a szabadalmazott motorizált 360°-os forgófejnek köszönhetően. A legkomplexebb geometriai elemek ellenőrzése érdekében további segítséget nyújt a dönthető állvány, mely egyedülállóan +/- 90°-os betekintést tesz lehetővé, összesen 180°-os tartományban.

A Hirox megoldást kínál a különböző méretű minták vizsgálatához speciális állványai segítségével, legyen az akár egy elektronikai gyár laboratóriumában, egy múzeumban, régészeti feltárás helyszínén vagy a természetben. Ugyanis az RH-2000-rel lehetővé válik a berendezés használata hordozható eszközként is. A kamerát és a lencsét együtt kézi mikroszkópként kezelve bármilyen nagyságú vizsgálati darabhoz odavihető a berendezés. Ez a szett kiegészíthető egy akkumulátor csomaggal is, így teljesen függetlenné válva az áramellátástól. Szűk helyeken történő vizsgálathoz nagy segítséget nyújt a rendszerhez csatlakoztatható boroszkóp vagy endoszkóp.

A vezetéknélküli 3D egér segítségével a motorizált tengelyek (X, Y, Z és forgatás) vezérlése gyorsabbá válik. A motorizált Z tengely nagy pontosságának (50 nm) köszönhetően pedig a multifókusz használatával nagy mélységélességű képek és pontos 3D modellek készíthetők.

A Hirox legújabb fehérfényű konfokális profilometria technológiája (NPS) által a mérési pontosság 20 nm-re növekszik, így lehetővé téve a gyors, nagy precizitású profil mérést nagy felületek esetén is. Továbbá hiánypótló kiegészítője a videomikroszkópiának, hiszen az NPS segítségével átlátszó felületek szkennelése sem jelent problémát.

További kiegészítők tekintetében is nagy a kínálat a Hiroxnál, hiszen különféle hullámhosszúságú UV megvilágítással is rendelkeznek a fluoreszkáló felületek ellenőrzése érdekében, valamint a rendszerhez egy speciális LED világító egység is csatlakoztatható, amivel a fényvisszaverődés minimalizálható például fémes tárgyak esetében.

Szoftveres előnyök:

A Hirox a berendezéseihez saját fejlesztésű szoftverét szállítja, melyet folyamatosan fejlesztenek a vevői visszajelzések alapján. A szoftver teljesen kompatibilis Windows 7/ Windows 8/ Windows 10 operációs rendszerekkel. A rendszer érintőképernyős lehetőséggel is elérhető, mely a mérési funkciók használatakor könnyíti a vizsgálati pontok kijelölését. A szoftver telepíthető akár laptopra, asztali számítógépre vagy all-in-one PC-re is.

Az NPS pontossága által már lehetővé válik a szabvány szerinti felületi érdesség vizsgálata is, valamint további 2D és 3D mérési funkciók válnak elérhetővé egy kiegészítő szoftver által. Ennek köszönhetően a mérések automatizálhatók, valamint a 3D-s modellek egymással összehasonlíthatók.

Egyre több helyen tapasztalható a vizsgálatok megismételhetőségére vonatkozó követelmény. Az RH-2000-es berendezés használatakor a kép alján megjelenik az aktuálisan használt lencse megnevezése, az akkor használt objektív és zoom lépcső megjelölésével, melyek a képpel együtt elmenthetők. Továbbá, a megvilágítás és a kamera beállításai is tárolhatók, melyet később újra betöltve ugyanazokkal a feltételekkel tudjuk a vizsgálandó darabot ellenőrizni.

A kép felbontása legfeljebb 100 képkocka/másodperces élőkép esetén magasabb, mint full HD.

Szolgáltatásbeli előnyök:

Mivel a Hirox a szoftverét házon belül fejleszti, ezért képesek személyre szabott megoldások, egyedi igények implementálására is a vevői igények minél magasabb kiszolgálása érdekében. Mivel folyamatosak a fejlesztések az újabb verziók korlátlanul és ingyenesen elérhetők. A Hiroxnál nincs utánkövetési költség, ha az ügyfélnek segítségre van szüksége, vagy kiegészítő oktatást igényel élethosszig tartó partnerre talál a Hirox vállalatban. Ennek a távolság sem szab határt, hiszen internetes kapcsolat segítségével távoli vezérléssel tudnak supportot biztosítani a gördülékeny munkavégzés érdekében. Az RH-2000-es moduláris felépítése miatt pedig egy alap konfigurációjú berendezés bármikor csúcskategóriás rendszerré fejleszthető.

  

VektorosGrimasLogo-yellow

Elérhetőségek

Irodai cím:
1214 Budapest, Puli sétány 2-4.

Telefonszám:
+36 1 420-5883

Email:
info@grimas.hu

Nyitvatartás:
Hétköznap: 7:30 - 16:00

Kérjük fogadja el az Adatkezelési tájékoztatót

Copyright 2019 | GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. ©  Minden jog fenntartva.