Hirox mikroszkóp alkalmazása anyagszerkezetek vizsgálatára

A Hirox videomikroszkópok egyik fő vizsgálati szegmense az anyagok (szövetek, fémek, drágakövek, ékszerek) szerkezetének optikai vizsgálata.

Korunk gyártástechnológiái megkövetelik a megfelelő minőségi ellenőrzést. A Hirox professzionális videomikroszkópok segítségével széleskörűen vizsgálhatunk különböző anyagokat.

 

Textilek, szövetek vizsgálata

A készülék kiválóan alkalmas például textilek, szövetek vizsgálatához. Speciális adapter segítségével kézzel, mobil módon vizsgálhatunk, állvány használata nélkül. A kamera 50fps sebességének köszönhetően (1920x1200 pixel felbontáson) hihetetlen gyorsasággal pásztázhatunk át nagyobb szövet felületeket.

 

Gyapjúszövet 250x nagyításban                         Gyapjúszövet 800x nagyításban

 

Oshima nyersselyem szövet a Taisho-korból (1912-1926) 160x nagyításban

A gyártó honlapján még több textilvizsgálattal kapcsolatos képet és videót talál!

 

Ékszerek, drágakövek, ásványok optikai vizsgálata 

Ékszerek, drágakövek, ásványok vizsgálatához elengedhetetlen a vizuális ellenőrzés. A nagyteljesítményű megvilágítás és a 360°-ban forgatható adapter segítségével kiválóan vizsgálhatóak a megcsillanó, csiszolt felületek is. A kiválasztott nagyítási tartomány és kiváló képminőség lehetővé teszi a legapróbb részletek vizsgálatát is.

A gyártó honlapján még több drágakővizsgálattal kapcsolatos videót talál!

 

Metallográfia, fémek vizsgálata

A metallográfia komplex anyagvizsgálat, amelynek során roncsolásos technológiával, vágás, beágyazás, csiszolás, polírozás és maratás folyamatán keresztül első sorban optikai képelemzéssel vagy keménységméréssel értékelhetjük, elemezhetjük a mintáinkat.

A képelemzésre professzionális megoldást nyújt a Hirox videomikroszkópok termékpalettája. Az egyszerű kezelésnek köszönhetően hatékonyan és rendkívül rövid idő alatt készíthetünk felvételeket, mérhetünk 2D-ben valamint 3D-ben. Motorizált kiegészítők használatával lehetőség van panoráma illetve multifókuszú képalkotásra. A  „tiling”, vagyis szkennelési funkcióval ez utóbbi két képelemzési technológia egy időben képez mérhető 3D profilt a felületről, általunk megadott nagyítási tartományban.

Fém szövetszerkezet 500x nagyításban

 

 

A gyártó honlapján még több fémvizsgálattal kapcsolatos képet és videót talál!

 

Kapcsolat: Kelenföldi Brigitta vagy Majercsák László

Elérhetőségek: 06 1 420 5883 vagy info@grimas.hu

grimas-30-logo-yellow-01

Elérhetőségek

Irodai cím:
1214 Budapest, Puli sétány 2-4.

Telefonszám:
+36 1 420-5883

Email:
info@grimas.hu

Nyitvatartás:
Hétköznap: 7:30 - 16:00

Kérjük fogadja el az Adatkezelési tájékoztatót

Copyright 2023 | GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. ©  Minden jog fenntartva.