Vírus fertőzés detektálható kamerával?

Gyors válasz erre a kérdésre a NEM, de termikus képalkotó kamerákkal detektálni lehet a megemelkedett testhőmérsékletet.

A FLIR hőkamerákat a nyilvános tereken - például repülőtereken, vasútállomásokon, üzletekben, gyárakban és koncerteken - használták, mint hatékony eszközt a bőr felszíni hőmérsékletének mérésére és az emelkedett testhőmérsékletű, fertőzés gyanús (EBT) személyek azonosítására.

A koronavírus (COVID-19) globális kitörése fényében, amely ma hivatalosan világjárvány, a társadalom mély aggodalmát fejezi ki a fertőzés terjedése miatt és eszközöket keres a vírus terjedésének lelassításához, végső soron a megállításához. Noha a hőkamerák nem tudják felderíteni vagy diagnosztizálni a koronavírust, a FLIR kamerák régóta jelen vannak a nagy forgalmú nyilvános helyeken a gyors, egyedi átvizsgálás és az EBT kiszűrések céljából.

Ha a bőr hőmérséklete a kulcsfontosságú területeken (különösen a szem és a homlok sarkában) meghaladja az átlaghőmérsékletet, akkor az egyént kiválaszthatják további szűrésre. Az EBT-vel rendelkező egyének azonosítása, akiket tovább kell vizsgálni vírusspecifikus diagnosztikai tesztekkel, hozzájárulhat a vírusok és fertőzések terjedésének csökkentéséhez vagy drámai lelassításához.

FLIR

*a video megtekintéséhez kattintson a képre

A hőkamerák segítségével a tisztviselők diszkrétebbek, hatékonyabbak lehetnek az olyan személyek azonosításában érintkezésmentesen, akiket további vírusspecifikus tesztekkel kell megvizsgálni. Számos intézmény, beleértve a szállítási vállalkozásokat, gyárakat, a testhőszűrést elsődleges EBT kimutatási módszerként alkalmazzák a munkavállalók egészségének védelmének és szűrésének (EH&S) részeként. Különösen a repülőterek aktívan alkalmaznak FLIR hőkamerákat az utasok és a repülőszemélyzet szűrésére szolgáló intézkedéseik részeként.

FLIR

A hőkamerának képesnek kell lennie a szem belső sarkának (könnycsatorna) ábrázolására és mérésére. A screen-elés előtt kérdezze meg az alanyokat a szemüvegről vagy egyéb szemhibákból.

Milyen FLIR hőkamerákat használnak hőszűrésre? Szerencsére a Flir hőkamerái az alábbi szériák mindegyike alkalmas az EBT szűrés elvégzésére, melyek a vírusveszély elvonultával sok más célra (pl. karbantartás, gyártás ellenőrzés) felhasználhatók, így tovább hasznosíthatóak: FLIR Exx-sorozatot, FLIR T-sorozatot, FLIR A320 Tempscreen, Extech IR200

FLIR

Egyszerre egy embert kell screen-elni, 1-2m távolságból

Video segítség T szériás kamera beállításához *a video megtekintéséhez kattintson a képre

Video segítség Exx széria beállításához *a video megtekintéséhez kattintson a képre

Felmerülő kérdése esetén készséggel állok rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken:

Vesszős Balázs
Szakterületi üzletkötő
Villamosmérnök

Telefon: 06 1 420 5883
E-mail: balazs.vesszos@grimas.hu

VektorosGrimasLogo-yellow

Elérhetőségek

Irodai cím:
1214 Budapest, Puli sétány 2-4.

Telefonszám:
+36 1 420-5883

Email:
info@grimas.hu

Nyitvatartás:
Hétköznap: 7:30 - 16:00

Kérjük fogadja el az Adatkezelési tájékoztatót

Copyright 2019 | GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. ©  Minden jog fenntartva.