Metallográfiai tanfolyam vas alapú ötvözetekre, fényképes beszámoló

2020. június 8 és 12 között megrendezésre került metallográfiai tanfolyamunk vas alapú ötvözetekre.

A tanfolyam résztvevői különböző ipari gyártó cégektől érkeztek hozzánk, hogy meglévő tudásukat bővítsék, illetve elsajátítsák a különféle metallográfiai technológiákat. Az oktatás lebonyolítása során külön figyelmet fordítottunk arra, hogy az elméleti és gyakorlati képzés az egyének háttérprofilja szerint, az adott cégek eljárásaihoz alkalmazkodjon. A kurzuson elhangzott ismeretanyagot egy írásbeli vizsga zárta, majd minden résztvevőnk egy Power Point prezentáció keretében, személyre szabottan mutatta be a tanfolyam során lépésről lépésre megszerzett ismeretanyag gyakorlati eredményét.

Oktatóink:

Dr. Fábián Réka és Dr. Fehér András

Mindkét oktatónk életének szerves részét képezi a metallográfia. Több évtizedes tapasztalattal a hátuk mögött tartottak színvonalas előadásokat, amelyeket ésszerű példákkal ruháztak fel, hogy még szemléletesebbé tudják tenni az oktatást és gyakorlatot.

Elméleti oktatás

Az elméleti oktatást követően került sor a gyakorlati képzésre. A gyakorlat során a résztvevőknek lehetőségük volt a mintaelőkészítés (vágás, beágyazás, csiszolás és polírozás) után a kapott csiszolatot mikroszkóp alatt megvizsgálni és kiértékelni azt - mindezt szakmai segítségnyújtás kíséretében.

                

                                                                                  Vágás abrazív vágógéppel

A jelenlévők számára bemutattunk többféle, a metallográfiához tartozó anyagvizsgáló gépet és segédeszközt, majd azok gyakorlati használatát. A tanfolyam végére mindenki önállóan elkészített több, vizsgálatra alkalmas munkadarabot is.

 Előkészített, vizsgálatra kész pogácsák

Néhány visszajelzés a tanfolyam résztvevőitől:

„Magyarországon egyedülálló képzés. Szakmailag kiváló oktatókkal ismerhettük meg a metallográfia alapjait. A képzést szervező csapat felkészült és profi.”  (Artúr)

„Nagyon tetszett, hogy számomra is érthetővé tették az egyes technológiákat, kicsit jobban megfoghatóvá tették számomra mit is látok egyes szövetképeken, és azok miért, és hogyan alakultak ki. A továbbiakban azokat a csiszolás és polírozási recepteket fogom használni, amiket a tanfolyam során láttam, mivel kevesebb lépéssel is ugyanolyan jó minőségű csiszolatot kaptam végeredményül.” (Anett)

„A tanfolyam egy kedves, barátságos környezetben zajlott. Az oktatók és a felkészülés magasszintű a Grimas Kft. részéről. A saját részemről az oktatók lényegre törően, és színesen magyaráztak, életszerű példákat mutattak be. A tanfolyam folytatását várom, és bízom benne, hogy rövid időn belül elkezdődik.” (László)

 

Cégünk a jövőben rendszeresen fog metallográfiai tanfolyamokat tartani vas alapú ötvözetekre, a következő meghirdetett kurzus előre láthatólag szeptemberre várható.

Ezen kívül tervezés alatt áll egy metallográfia tanfolyam haladó/mester kurzus, illetve mechanikai anyagvizsgáló tanfolyam is.

Várjuk érdeklődését a jövőben megrendezésre kerülő tanfolyamainkra!

 

Üdvözlettel:

Baráth Richárd
tanfolyam szervező
richard.barath@grimas.hu
telefon:+30 20 265 5057

 

GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft.
1214 Budapest, Puli sétány 2-4.
1 420 5883
www.grimas.hu

VektorosGrimasLogo-yellow

Elérhetőségek

Irodai cím:
1214 Budapest, Puli sétány 2-4.

Telefonszám:
+36 1 420-5883

Email:
info@grimas.hu

Nyitvatartás:
Hétköznap: 7:30 - 16:00

Kérjük fogadja el az Adatkezelési tájékoztatót

Copyright 2019 | GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. ©  Minden jog fenntartva.