Mechanikai anyagvizsgálat az űrkutatásban akár 1.800 °C hőmérsékletig

Tudta, hogy július 20. az Űrkutatás Napja? Ezen a napon az űrkutatás tudományos és technikai eredményei állnak a középpontban.

 

A Hegewald & Peschke magas hőmérsékletű anyagvizsgálati rendszere az Inspekt termékcsalád konfigurációján alapszik. A képen látható Hegewald & Peschke inspekt S 50kN magas hőmérsékletű univerzális anyagvizsgáló berendezés fém- és kerámia anyagok, valamint fémkerámia kompozitok mechanikai tulajdonságainak meghatározására használható. Ilyen anyagokat például hőpajzsok anyagaként használnak az űrtechnikában, vagy akár egyéb applikációkban hőszigetelő építőanyagként.

 

 

A vizsgáló berendezés egy magas hőmérsékletű vákuumkamrával rendelkezik az 1000°C-1800°C közötti magas hőmérsékletű tartományban végzett vizsgálatokhoz. Az inert gáz- vagy vákuumkamrát azért használják, mert a vizsgált anyagok közül sok oxidációra érzékeny, mint például a tűzálló fémek vagy a szénkötésű kerámiák.

Az EN ISO 9513 szabvány szerinti 1. pontossági osztályba tartozó, magas hőmérsékletű extenzométerrel végzett pontos nyúlásmérés az alakváltozás rögzítésére szolgál a maximális hőmérsékletig.

A vizsgálati módszerek spektruma a szakító- és nyomóvizsgálatoktól a 4 pontos hajlító terhelés alatti vizsgálatokig terjed. Lehetőség van kvázi-statikus vizsgálatokra, ismételt terheléssel vagy részleges tehermentesítéssel végzett vizsgálatokra, valamint akár 24 órás statikus kúszásvizsgálatokra is.

 

 

A vizsgálatok lefutását a LabMaster anyagvizsgáló szoftver végzi. A közben zajló hőterhelés vezérlését pedig a LabMaster SteadyRise modulja teszi lehetővé. A SteadyRise szoftver a hőterhelési folyamatok elvégzésére, nyomon követésére és dokumentálására szolgál. A hőmérséklet-szabályozók a mellékelt hardveres interfészen keresztül közvetlenül a szoftverhez csatlakoznak.

A Hegewald & Peschke teljes felszereltségű magas hőmérsékletű technológiája megbízható és nyomon követhető vizsgálati eredményeket biztosít a pontos hőmérséklet-szabályozásnak, az egyszerű használatnak és a felhasználóbarát vizsgálati szoftvernek köszönhetően.

 

Részletekért és bővebb információért keresse szakterületi üzletkötő kollégánkat, Szabó Tamást az alábbi elérhetőségein:

Email: tamas.szabo@grimas.hu

Mobil: +3620 463-8351

VektorosGrimasLogo-yellow

Elérhetőségek

Irodai cím:
1214 Budapest, Puli sétány 2-4.

Telefonszám:
+36 1 420-5883

Email:
info@grimas.hu

Nyitvatartás:
Hétköznap: 7:30 - 16:00

Kérjük fogadja el az Adatkezelési tájékoztatót

Copyright 2019 | GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. ©  Minden jog fenntartva.