A Deben UK CT5000RT Radiológiai In-situ szakítógépének telepítése a Miskolci Egyetemen

Esettanulmányunkban egy 2021 szeptemberében lezárult projektet mutatunk be, melynek keretében a Miskolci Egyetemen egy CT5000RT radiográfiai In-situ szakítógép üzembe helyezése valósult meg a Grimas Kft. közreműködésével.

A készülék beszerzésének köszönhetően a Miskolci Egyetemen lehetővé vált különböző anyagok, mint például kis szilárdságú fémek, műanyagok, kőzettani anyagok, hab anyagok stb., vizsgálata oly módon, hogy az adott minta belső anyagszerkezetét terhelés közben, folyamatosan, valós időben, akár 3D-ben, radiográfiai technológiával felvételezik.

A Miskolci Egyetem olyan készüléket keresett, amelynek segítségével mechanikai hatásoknak kitett strukturális szerkezetű anyagok kutatása+fejlesztése válhat lehetségessé az Yxlon FF35 CT röntgenkabinjukkal kombinálva.  A készülék felső (fix) és alsó (keresztfej) oldali összeköttetése szénszál anyagú távtartóelemmel történik, ami szinte láthatatlan ipari radiológiai szempontból a felvételeken. A technológia nagy szilárdságot biztosít és lehetővé teszi az akár 5kN-os maximális terhelhetőséget.

 

A készülékhez elérhető többfajta erőmérőcella a kívánt pontossági osztály szerint.  A készülékhez fejlesztett szoftveren belül állítható a vezérlés pozíció, illetve az erő is. A szoftver tartalmazza a controlling interfészt, mely nemcsak az adatok tárolására, hanem azok bizonyos szintű feldolgozására is képes.

A berendezés ergonomikus, kis tömegű, hordozható, így könnyedén eltávolítható a röntgenkabin vizsgálóteréből, amennyiben nincs szükség a használatára. A készülék közvetlenül a röntgenberendezés tárgyasztalára erősíthető, így akár mikrotartományú felbontásban lehetséges a 3D-s képalkotás. Az így elkészült képek a Volume Graphics CT képfeldolgozó szoftverbe továbbíthatóak mélyebb vizsgálatokhoz.

 

Deben UK, mint gyártó:

A Deben UK, mint a készülék gyártója angliai -londoni- központú cég; a gyártás pedig Suffolki telephelyükön zajlik. Legfőbb profiljuk a precíziós In-situ szakítógépek, a SEM és TEM rendszer előállítása és fejlesztése.

 

Tekintse meg alábbiakban a telepítésről és az oktatásról készült képeket:

Részletekért és bővebb információért keresse szakterületi üzletkötő kollégánkat, Szabó Tamást az alábbi elérhetőségein:

Email: tamas.szabo@grimas.hu

Mobil: +3620 463-8351

VektorosGrimasLogo-yellow

Elérhetőségek

Irodai cím:
1214 Budapest, Puli sétány 2-4.

Telefonszám:
+36 1 420-5883

Email:
info@grimas.hu

Nyitvatartás:
Hétköznap: 7:30 - 16:00

Kérjük fogadja el az Adatkezelési tájékoztatót

Copyright 2019 | GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. ©  Minden jog fenntartva.