A fémek kémiai elemzésének jövőbeli trendjei

A szilárd fémek kémiai összetételének meghatározása évtizedek óta az anyagvizsgálat egyik alappillére.
Bemutatunk négy olyan területet, ahol a fémek elemzése jelentősen befolyásolja a technológiát.­

A 3D nyomtatás technológiai fejlettsége messze túlmutat a prototípus alkatrészeken, mindinkább integrálódni látszik a napi gyártási folyamatokba. A jövőben a kész termékek mellett nagy jelentősége lesz majd a nyomtatási nyersanyagok analízisének. Erre kínálnak lehetőséget a fémanalizátorok, illetve az OES spektrométerekkel végzett elemzések is.

 

 

Az innovációs folyamat gyorsulni látszik, az elemzések, a mobil megoldások és az automatizálás terén megvalósuló fejlesztések jelentős eredményeket hoznak. Az adatok és információk napjainkban elengedhetetlen részét képezik a fémelemzés „eszköztárának”. Ma már akár felhőhöz csatlakoztatott készülékeken keresztül, akár IoT által, vagy magában az eszközön telepítve is elérhetjük őket.

A minőségi gyártás érdekében szükségszerű a beérkező fémipari nyersanyagok pontos vizsgálata. A gyors anyagminőség beazonosításához megfelelő alternatívák a kézi XRF vagy a kézi LIBS (Lézer Indukált Plazma Spektrométer) eszközök. A nagyobb pontosság elérése érdekében az OES elemző készülékek a legjobbak; mind ár, mind pedig minőség tekintetében.

­Számos iparágban a robotok és a mesterséges intelligencia már most is kulcsfontosságú szerepet tölt be. Javítják a pontosságot és a konzisztenciát, csökkentik az átviteli sebességet és javítják a termékminőséget, a hét minden napján, 0-24 órában. A fémelemzések technológiájában is folyamatos fejlesztés alatt áll a robotizált gyártósorba integrált vizsgálati lehetőség. A technológiai törekvések pozitív eredményt mutatnak és rövid időn belül mindenki számára elérhetővé válnak.

 

­

grimas-30-logo-yellow-01

Elérhetőségek

Irodai cím:
1214 Budapest, Puli sétány 2-4.

Telefonszám:
+36 1 420-5883

Email:
info@grimas.hu

Nyitvatartás:
Hétköznap: 7:30 - 16:00

Kérjük fogadja el az Adatkezelési tájékoztatót

Szolgáltatások   |  Hírek / Érdekességek   |   Rólunk   |   Kapcsolat   |   Karrier   |   Ajánlatkérés

Copyright 2023 | GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. ©  Minden jog fenntartva.