Fázisvezérelt hibakeresők

mark-015

A szerkezetek integritásának, reális állapotának, maradék élettartamának megítélése a korszerű, gazdaságos és biztonságos üzemeltetés alapköve. A nagy értékű műszaki létesítmények, szerkezetek ( hidak, hajók, repülőgépek, erőművek stb. ) tervezett üzemeltetési ideje 15 – 50 év. Az elektronika - vele összhangban a méréstechnika – fejlődése lehetővé teszi, hogy az említett szerkezetek, létesítmények üzemeltetési feltételeit, maradék élettartamát mind nagyobb pontossággal becsüljük meg.
Ahhoz, hogy a berendezés állapotát a legnagyobb biztonsággal felmérhessük és a következő üzemeltetési ciklus feltételeit a legkisebb kockázattal megbecsüljük - elengedhetetlen az, hogy:

  • diagnosztikai vizsgálatokkal felmérjük a szerkezet állapotát,
  • meghatározzuk a valóságos üzemi körülményekre jellemzőmechanikai állapotot,
  • megítéljük a beépített anyagok károsodásának folyamatát és mértékét az adott üzemeltetési feltételek mellett.

A műszaki fejlődés során meglehetősen sokféle eljárás alakult ki, és kerül alkalmazásra napjainkban is. A módszerek mindegyikének létezik előnyös és hátrányos tulajdonsága, az alkalmazhatóság pedig gyakran feltételekhez kötött. Ezek ismerete nélkül lehetetlen a műszaki üzemeltetés biztonságának megfelelő szintre emelése, a kívánt vizsgálati pontosság elérése.

Fázisvezérelt hibakereső termékek

We build the real value!