KB 250/3000 BVRZ Standalone univerzális keménységmérő

Elektronikus keménységmérő széria automa­tikus folyamatvezérléssel. Egyszerűen kezel­hető. Robusztus kialakítása stabil vizsgálatot tesz lehetővé.

Leírás

Elektronikus keménységmérő széria automa­tikus folyamatvezérléssel. Egyszerűen kezel­hető. Robusztus kialakítása stabil vizsgálatot tesz lehetővé.

Az eredmények a lenyomatok mérése után a digitális kijelzőn azonnal megjelennek. A terhelés végrehajtása motor segítségével történik erőmérő cella által szabályozva, mely nagyon pontos terhelés-ráadást tesz lehetővé. A terhelés kiválasztása a kezelőpanelen történik, mely alapján a berendezés a vizsgálatot automatikusan elvégzi.

Az optikai zoom rendszer segítségével egyetlen objektívvel még szélesebb tartományban van lehetőségünk a különböző vizsgálandó darabok mérésére. Az optikai rendszer felett elhelyezkedő 5 Megapixeles kamera teszi még pontosabbá a lenyomatok digitális kiértékelését digitális mérővonalak segítségével. A keménységmérő akár 50 mérési program tárolására is képes, melyek a vizsgálatok elvégzése előtt előhívhatók. A berendezéshez RS 232 kábellel nyomtató is csatlakoztatható a mérési eredmények és statisztikák nyomtatása érdekében.

 

LED körfény

A pontosabb Brinell mérések érdekében a rendszerhez LED körfény megvilágítás is elérhető. Lágy anyagok Brinell mérése során a lenyomatok széleinél az anyag felgyűrődhet. Ennek következtében a kiértékeléskor hagyományos megvilágítás esetén a felgyűrődött széleket mérhetjük, mely pontatlan kiértékelést eredményez. A körfény használatával a lenyomat valós széleit mérjük, mely így pontos Brinell értéket ad vissza.

A személyre szabott programok beállításával lehetőség van az egyes mérési programokhoz tűrések megadására is, mely alapján a rendszer statisztikai kiértékelést végez, ezzel átfogó képet adva a gyártásról.

Opcionálisan választható kiegészítő funkciók:

  • Hathelyes revolverfej
  • Motorizált orsómozgatás nagyméretű darabok mozgatása esetén
  • Vizsgálótér kiterjesztés
  • Változó nagyítású objektívek
  • Széles palettából választható benyomótestek

 

Bővebb információkért olvassa el a keménységmérés témájában írt szakcikkeinket:

Terhelés-ráadás zárt hurkú erőmérő cella vezérlésével

Korszerű Brinell keménységmérés

Korszerű Vickers keménységmérés

_

Kattintson, és tudjon meg többet a KB Prüftechnik saját fejlesztésű, kifeje­zetten keménységméréshez tervezett pro­fesszionális szoftveréről, mely különböző alkalmazás-specifikus szoftvercsomagokkal elérhető.

_

Kérdés, érdeklődés esetén keressen bizalommal:

Kelenföldi Brigitta,

szakterületi üzletkötő – keménységmérés

06 1 420 5883 vagy info@grimas.hu

Elérhető dokumentumok

Adatok a gyártó honlapján

KB Prüftechnik

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„KB 250/3000 BVRZ Standalone univerzális keménységmérő” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

11 + 14 =

Kérjen ajánlatot!