Sonatest VEO fázisvezérelt ultrahangos készülék

Sonatest VEO fázisvezérelt ultrahangos készülék

A VEO Fázisvezérelt ultrahangos hibakereső a Sonatest hírnevét erősíti az innovatív technikus központú fejlesztés területén.

 A VEO egyszerű vezérlése, kiváló képalkotása, fejlett funkciói és a erős kialakítása egyszerűséget, hatékonyságot és megbízhatóságot ad a vizsgáló kezébe.

 

Felhasználói és mérnöki tapasztalat alapján készült.

  • - teljesítmény
  • - egyszerűség
  • - megbízhatóság

 

Az ultrahangos Fázisvezérelt technológia ezáltal a fejlett NDT (non destructive testing – roncsolás mentes anyagvizsgálat) tesztelés alapmódszerévé válik. A Fázisvezérelt technikák lehetővé teszik a felhasználó számára a paraméterek vezérlését, mint például a sugárnyaláb szöge és a fókusztávolság, így a vizsgált darabról egy olyan képet tudunk készíteni, amelynél a hibadetektálás és a vizsgálat gyorsaságán van a hangsúly. Ezen felül a legújabb számítógépes technológiát alkalmazva lehetőségünk van az adatok végleges rögzítésére a későbbi feldolgozáshoz és a jelentéskészítéshez. A VEO ellenálló kivitelezése, az intuitív felhasználói interfész és a hatékony online segítség közvetlenül a helyszínen dolgozó anyagvizsgálóhoz igazítja a Fázisvezérlésű készülék teljesítményét. A tipikus alkalmazások között megtalálhatók a hegesztés vizsgálat, a korrózióvizsgálat, repülő és kompozit vizsgálatok.

 

Multi Szken 

A gyorsan konfigurálható, megjelenítve a multi scan nézetek széles skáláját a képernyőn. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy kiválassza a vizsgálathoz szükséges legfontosabb nézeteket és a legjobban kihasználja a képernyőt. A szektor scan, felső, oldal és végnézetek mind kombinálhatók a többszörös A-Scan nézetekkel és a TOFD-el. A kurzorokat és a vonalzókat az indikációk beazonosítására használjuk a nézetekben, míg a mérési eszközök megadják a méreteket és a jelöléseket.

 

TOFD 

A veo-nak analóg felépítése is van a TOFD vizsgálatok számára kiosztva, amely analóg szűrőket használ a Sonatest hibadetektorokból kifejlesztve. Ez párosul a legalacsonyabb jelerősítővel és zajszűrővel, nagysebességű adatfogadással és nagypontosságú kijelzővel, így kiváló minőségű TOFD scanneket láthatunk valós időben egyidejűleg a PA képpel. A Fázisvezérlés és a TOFD vizsgálatokat együtt tudjuk kiértékelni így sokkal nagyobb biztonságot és pontosságot kapunk a hegesztés vizsgálatnál. A beépített kiértékelő eszközök gyors és pontos értékelést tesznek lehetővé, amelyek beilleszthetők a jegyzőkönyvbe.

 

3D ScanPlan

A ScanPlan többféle szondát és scan típust is támogat, így lehetővé teszi, hogy több forrást felhasználva tudjunk gyorsan és pontosan tervezeteket készíteni. Válasszuk ki a megfelelőt a hegesztés geometriák széles választékából és jelenítsük meg a szondát a vizsgált darabon, ott ahol szeretnénk. Több ugrás távolság jelenik meg a 3D-s ScanPlan-en, lehetővé téve a felhasználó számára, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a hegesztés vizsgálathoz megfelelő a lefedettség. Egyszerű referencia pontok vannak kijelölve az egyszerű érthetőség kedvéért és a szonda könnyen beazonosítható a vizsgált darabon. Több szonda típus is támogatott pulzus visszhang és dobás-elkapás: PA; TOFD vagy hagyományos UT. A ScanPlan egy értékes referencia a vizsgálati jelentés készítéséhez, a jelentés tisztán érthető kommunikálásához, és a vizsgálat részeként kerül elmentésre, a későbbi felhasználás céljából.

 

A Scan

A veo támogatja a hagyományos ultrahangos vizsgálatokat is egyedülálló jelátalakítóval. A nagyfelbontású LCD képernyő gyors grafikon készítése biztosítja a rendkívüli pontosságot és a gyors interaktív hullámforma megjelenítését. Az LCD képernyő nagyfelbontásának köszönhetően a mérések tiszták, és könnyen olvashatóak és a széles képernyő formátum nagy megfigyelési területet tesz lehetővé a szkennernek. Az A-Scan nézet biztosítja, hogy a csúcsjel mindig látható, úgyhogy nem tudunk egyetlen hiba felett sem átsiklani.

 

 

Előnyt biztosít a vizsgáló számára, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a hegesztés vizsgálathoz megfelelő a lefedettség. Egyszerű referencia pontok vannak kijelölve az egyszerű érthetőség kedvéért és a szonda könnyen beazonosítható a vizsgált darabon. Több szonda típus is támogatott pulzus visszhang és dobás-elkapás: fázisvezérlés; TOFD vagy hagyományos UT. A ScanPlan egy értékes referencia a vizsgálati jelentés készítéséhez, a jelentés tisztán érthető kommunikálásához, és a vizsgálat részeként kerül elmentésre, a későbbi felhasználás céljából.

 

 

 

 

Képgaléria (kattintson a képekre)

Elérhető dokumentumok

Adatok a gyártó honlapján

http://www.sonatestveo.com/