Nagy teljesítményű helyszíni röntgenvizsgálat

Esettanulmány egy multinacionális tanúsító cég holland telephelyének működéséről és a térségben leggyakoribb röntgenalkalmazá­sokról.

Az SGS a világ egyik vezető ellenőrző, jóváhagyó, felülvizsgáló és tanúsító vállalata. Világszintű benchmarkként ismerik el őket minőség és integritás tekintetében. Több mint 95.000 munkavállalóval, illetve 2.400 irodával és laboratóriummal rendelkező hálózatot üzemeltetnek világszerte.

„Mindennek gyorsan és zökkenőmentesen kell mennie – és úgy is megy.” Bennie Slomp, roncsolásmentes anyagvizsgálatokért felelős műszaki menedzser, SGS (Schoonebeek, Hollandia)

Bennie Slomp karrierje 1995-ben kezdődött ezen a területen, már a kezdetektől Yxlon termékekkel dolgozott, és mára a legtöbb NDT technológiában elismert specialistává vált. Nagymértékű tapasztalatának köszönhetően elnyert egy műszaki menedzseri állást Hollandia északkeleti részén, ahol felelősségi körébe tartoznak a különböző eljárások, valamint az alkalmazottak képzése és az auditok.

Bennie az SGS által a térségben leggyakrabban alkalmazott röntgenalkalmazásokról beszél: „Ezek a gyártást megelőző vizsgálatok az SGS bunker-létesítményében történnek, a térség majdnem minden ilyen munkáját itt végezzük. Röntgent használunk minden vékonyabb falvastagságú, bármilyen átmérővel rendelkező vizsgálandó darab esetén, ilyen alkatrészek például a tároló tartályok, nagynyomású tartályok, kazánok, valamint csőrendszerek. A csővezeték-építés előkészületi munkái során pl. a darabokat elvisszük a bunkerbe a gyártói telephelyről, az összeszerelést követően röntgennel megvizsgáljuk, miközben az ellenőrzés során egy rendszerbe vannak bekötve.”

„A vizsgáló személyzet jó része nagymérvű gyártási kapacitással dolgozik a bunkerben. Itt bármit vizsgálhatnak, akár naponta 25-50 hegesztést, ami kb. 200-400 felvételkészítést is jelenthet. Amikor ilyen nagy számban készülnek a röntgenfelvételek, mindennek gyorsan és zökkenőmentesen kell mennie – és úgy is megy. Az Yxlon SMART EVO rendszerekkel a termelés gyorsan, a munkafolyamat pedig hatékonyan zajlik.”

A hatékony és intelligens munkafolyamatok a bunkerben rövid felfutási időt, gyors vizsgálatot, folyamatos működést és hűtött röntgencsövet követelnek meg, és természetesen nagyfelbontású képi eredményeket. Az YXLON SMART EVO 225D és 300D rendszerek tökéletesek az ilyen előkészületi munkálatok elvégzéséhez, és minden igényelt paramétert kielégítenek.

 

Kérdés, érdeklődés esetén keressen bizalommal:

Szabó Tamás,

szakterületi üzletkötő – radiográfia

06 1 420 5883 vagy info@grimas.hu

grimas-30-logo-yellow-01

Elérhetőségek

Irodai cím:
1214 Budapest, Puli sétány 2-4.

Telefonszám:
+36 1 420-5883

Email:
info@grimas.hu

Nyitvatartás:
Hétköznap: 7:30 - 16:00

Kérjük fogadja el az Adatkezelési tájékoztatót

Szolgáltatások   |  Hírek / Érdekességek   |   Rólunk   |   Kapcsolat   |   Karrier   |   Ajánlatkérés

Copyright 2023 | GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. ©  Minden jog fenntartva.