Terhelés-ráadás zárt hurkú erőmérő cella vezérlésével

Cikkünkben a zárt hurkú erőmérő cella vezérlésű terhelés-ráadás módszerének előnyeiről olvashat.

Hogyan lehetne a terhelés alkalmazása pontosabb keménységmérés közben? Hogyan egyszerűsítheti munkáját, ha keménységlefutás vizsgálat közben nem csak egyfajta terhelőerőt kell alkalmaznia? Olvasson tovább, és ismerje meg a válaszokat!

Keménységmérés esetében terhelés ráadás szempontjából két típust különböztetünk meg. Az egyik a súlyterhelés alkalmazása, ahogyan számos ma is használatban lévő hagyományos keménységmérő működik. A terhelés kiválasztása a legtöbb esetben egy gomb megnyomásával történik, a terhelés ráadása pedig egy kar lenyomásának segítségével. A terhelési időt a kezelő személy számolja, majd szintén a kar segítségével leveszi a terhelést a darabról.

A másik típus egy szoftver és egy erőmérő cella által vezérelt terhelés ráadás, melyet egy a keménységmérőbe szerelt számítógép irányít. A terhelés kiválasztása egér és billentyűzet segítségével egy keménységmérési szoftverben történik. A terhelés végrehajtását a gép automatikusan végzi egy motor segítségével. Az erőmérő cella a folyamat közben méri a terhelőerőt, majd a kiválasztott mérési módszer alapján a kívánt erő elérése után visszajelzést küld a számítógépnek. A terhelést szabványban előírt időtartamig a rendszer megtartja, melynek számolását a számítógép végzi el, majd a benyomótest automatikusan elemelkedik a darabtól, és az objektív átfordulása után a lenyomat kiértékelhetővé válik akár kezelő személy által, akár automatikusan.

 

Optimális terhelés-ráadás

Az erőmérő cella tartomány = egy erőmérő cella által vezérelt terhelés-ráadás.

A zárt hurkú rendszer következtében a keménységmérő gépek magas precizitást érnek el a terhelés ráadás tekintetében 0,2 kg - 3000 kg tartományban a kiválasztott terhelés ingadozása nélkül.

A súlyterheléses és erőmérő cellás rendszerek összehasonlítása

A súlyterheléses és erőmérő cellás rendszerek összehasonlítása

 

Karbantartásmentes terhelés-ráadás

Ez a terhelőrendszer mindig lehetővé teszi a valós terhelés alkalmazását függetlenül a súrlódás hatásától, szennyezettségtől vagy környezeti körülményektől. Ez nagymértékben csökkenti a karbantartási költségeket, mivel a terheléshez szükséges rugók és karok állítása nem szükséges.

A terhelés irányítása 30 kg-os terhelés mellett ->

A terhelés irányítása 30 kg-os terhelés mellett

A terhelés irányítása 30 kg-os terhelés mellett

 

Rugalmas és nagy precizitású terhelés-ráadási idő szabvány szerint

Az erőmérő cella által vezérelt terhelés-ráadás következtében a szabvány által elvárt terhelés-ráadási idő nem okoz gondot.

Ez csak egy valóban erőmérő cella által vezérelt rendszerrel érhető el (egyszerű terhelésvezérléssel nem megoldható).

Terhelésvezérlés 10g terheléssel

Terhelésvezérlés 10g terheléssel

 

A zárt hurkú rendszer előnyei a súlyterheléses rendszerekkel szemben

Maximális precizitás. A zárt hurkú erőmérő cellás rendszerben a benyomótesten alkalmazott terhelést állandóan méri és irányítja a készülék a súlyterheléses rendszerrel ellentétben. Ez a terhelések és mérési módszerek széles választékát teszi elérhetővé.

További előnye az erőmérő cella rendszernek, hogy mérési sorozatok közben lehetőség adódik a terhelőerő változtatására, melyet a gép képes automatikusan elvégezni. Valamint mikro- és makrovizsgálatok is elvégezhetők akár egyetlen keménységmérő gépen.

 

Nincs terhelés túllépési viselkedés

A terhelés túllépési viselkedés –mely a benyomótest és a minta közötti kapcsolatkor keletkezik– teljesen kizárható az erőmérő cellás rendszer esetében.

 

Kérdés esetén keressen bizalommal elérhetőségeimen!

 

Kelenföldi Brigitta

szakterületi üzletkötő - keménységmérés

info@grimas.hu vagy 06 1 420 5883

grimas-30-logo-yellow-01

Elérhetőségek

Irodai cím:
1214 Budapest, Puli sétány 2-4.

Telefonszám:
+36 1 420-5883

Email:
info@grimas.hu

Nyitvatartás:
Hétköznap: 7:30 - 16:00

Kérjük fogadja el az Adatkezelési tájékoztatót

Szolgáltatások   |  Hírek / Érdekességek   |   Rólunk   |   Kapcsolat   |   Karrier   |   Ajánlatkérés

Copyright 2023 | GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. ©  Minden jog fenntartva.