Hirox mikroszkóp alkalmazása biológiai vizsgálatokhoz

A Hirox videomikroszkópok segítségével a biológia rejtélyes világa közelről vizsgálható­vá, megörökíthetővé és hozzáférhetővé válik.

Az emberiség évezredek óta törekszik megismerni a világ legapróbb részleteit is. Kutatók ezrei dolgoznak mindennap azon, hogy megismerjük a világot, amiben élünk, tudást szerezzünk mindarról, amiről még sejtésünk sincs, és céljuk mindezt a nagyközönség elé is tárni.

A biológiai kutatások nemcsak fontos szakmai vagy hétköznapi kérdésekre adnak választ, de képet adnak a világ különböző területeinek, pl. a mezőgazdaság változásairól. Hiszen a Hirox mikroszkópokkal nemcsak jelen világunk részleteit ismerhetjük meg, hanem a múlt ereklyéinek, régészeti leleteinek segítségével világunk fejlődését is. Lehetőségünk van például a régi időkből feltárt növények maradványainak mai megfelelőivel való összehasonlítására. Ezzel teljes térképet kaphatunk a a különböző folyamatokról, melyeken az emberiség átesett történelme során.

Érdekli, hogy a bogarak hogyan tudnak megkapaszkodni a falon, milyen élősködők lehetnek a fák levelein, illetve hogyan néz ki a rovarok szemének felépítése?

  

Légy szeme 700x nagyításban                            Légy láb 600x nagyításban

A Hirox videomikroszkópok lehetőséget adnak a biológia rejtélyes világának megtekintésére. Az objektív rendszerekhez csatlakoztatható forgófej adapter segítségével pedig érdekfeszítő videókat készíthetünk a látottakról, ami további lehetőségeket kínál a közönséggel való megismertetésre.

 

Nagy-Britannia, ahogyan még soha nem láthattuk!

A Hirox szerepelt a BBC "Miniature Britain" című ismeretterjesztő műsorában. A Hirox Europe specialistája, Emilien Leonhardt és George McGavin biológus közösen bemutatta a Hirox 3D digitális videomikroszkópot.

George McGavin azért indult útnak, hogy tanulmányozza a Brit-szigetek környékét. Célja, hogy megmutassa számunkra azokat a rendkívül apró dolgokat, amelyek létfontosságúak a földünk számára. Egy forradalmian új, hétezerszeres nagyítású mikroszkópkamera segítségével George feltárja Nagy-Britannia meglepő szépségét.

Izgalmas utazása során a nézők bepillantást nyerhetnek a természet titkaiba. Kiderül például, hogy a hernyók lábai olyan horgokkal rendelkeznek, amelyek szinte lehorgonyozzák őket, még fejjel lefelé is. A lepkék és szárnyaik színskálák kaleidoszkópjai, ami segít megóvni őket a ragadozóktól, a méhcsípések során a fullánk a rajta lévő horgok segítségével tud mélyen a bőrünkbe fúródni, és hogy a madarak tollain lévő több ezer egymásba akadó apró horog segíti őket a levegőben tartani.

De nem csak a természet, hanem városaink, sőt lakásaink is tele vannak láthatatlan miniatűr élettel: hiszen milliónyi aranyos "medveállatka" legelészik a járdalapok közötti mohában, az otthonainkban lévő szőnyegekben pedig lelkes poratkák seregei guberálnak maguknak élelmiszert.

Mindez a Hirox 3D videomikroszkópokkal látótávolságba kerül.

A műsort angol nyelven ide kattintva tekintheti meg:

A gyártó honlapján még több biológiai felhasználással kapcsolatos képet és videót talál!

 

Kapcsolat: Kelenföldi Brigitta vagy Majercsák László

Elérhetőségek: 06 1 420 5883 vagy info@grimas.hu

grimas-30-logo-yellow-01

Elérhetőségek

Irodai cím:
1214 Budapest, Puli sétány 2-4.

Telefonszám:
+36 1 420-5883

Email:
info@grimas.hu

Nyitvatartás:
Hétköznap: 7:30 - 16:00

Kérjük fogadja el az Adatkezelési tájékoztatót

Szolgáltatások   |  Hírek / Érdekességek   |   Rólunk   |   Kapcsolat   |   Karrier   |   Ajánlatkérés

Copyright 2023 | GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. ©  Minden jog fenntartva.