Bemutatkoznak a legfejlettebb mérési technológiák képviselői

Tudjon meg többet a MAE által rendezett októberi Méréstechnikai Workshop beszállítói résztvevőiről, akik elméleti és gyakorlati bemutatókkal várják az érdeklődőket.

ALICONA – 3D metrológia a kutatás és gyártás területén

Az Alicona fókuszvariációs technológiája kombinálja a mikro koordináta mérőgépek és a felületi jellemzőket mérőrendszerek funkcióit, ezáltal lehetővé teszi a kis méretű alkatrészek és mikrostrukturált felületek mérését. A felhasználó számára ez azt jelenti, hogy az alkatrészek felületi mikrogeometriája és érdessége is mérhető egy adott területen. Elsődlegesen vágott szélek mérésére alkalmazzák például a fúró-maró vagy vágógépek esetében, illetve precíziós alkatrészek mikroszkópos minőségbiztosításához az autóiparban, a repülőgépiparban, az orvosi technológiában.

A különböző iparágak felhasználói különféle módon alkalmazhatják nagy mérési sebessége, regisztrált színinformációi és követhetősége révén.  A fókuszvariáció stabil és robusztus technológiája megismételhető és követhető méréseket biztosít akár a termelés közvetlen környezetében is. A kutatás és fejlesztés folyamatosan igyekszik kielégíteni az ipar egyre növekvő igényeit, ipari partnerkapcsolatai révén ez az Alicona számára is fontos cél, ezért termékpalettája számos sztenderd és speciális megoldást kínál.

További információért a gyártóról és termékeiről KATTINTSON!

***************************************************************************

HIROX Europe – RH2000 3D nagy felbontású digitális mikroszkóp 3D mérő, felületelemző és érdességmérő funkciókkal

 

3D mérő és felületelemező funkció

10 képsík rögzítése esetén mindössze 1 másodpercet vesz igénybe, hogy megjelenítse a 3D modellt. Az integrált léptető motor lehetővé teszi a gyorsabb, finomabb és még pontosabb szkennelést 0.05µm/lépésekben, és 30mm-es Z-irányú optikamozgatással.

Profilozás és érdességmérő funkció (Ra, Rz, Rzjis)

Egyszerűen állítsa be a szeletelőt a 3D objektum vizuális leképezésére és mérésére: a létrehozott profil egy virtuális hosszanti keresztmetszet, ami lehetővé teszi a precíz mérést. A hatékony 3D szoftver lehetővé teszi a pontos egyenes irányú érdességmérést Ra és Rz (ISO4287:1997) szerint, és kompatibilis a további felületi érdességmérési (Sa, Sq, stb…) szabványokkal.

 

Töltse le az angol nyelvű prospektust a részletekért! 

***************************************************************************

FRIEDRICH W. BLOCH – Szín-, effekt- és fényességmérők, narancsosság és DOI mérő berendezések

Egy tárgy vizuális megjelenését annak fényessége és színe együttesen jellemzi.  Két azonos színnel, de eltérő fényességgel rendelkező felület vizuálisan más érzetet fog kelteni. Így az egységes vizuális élmény biztosítása érdekében mindkét paraméter vizsgálata szükséges. A spectro-guide gloss berendezések lehetővé teszik minkét tulajdonság egyidejű mérését. A különböző fényességű felületek vizsgálatára, kiértékelésére a micro-gloss fényességmérő berendezések is alkalmasak, melyek működési elve a fény irányított reflexióján alapszik.

Mivel a felületek vizuális megjelenése azok strukturáltságának függvényében változik, a wave-scan termékcsalád a lakkok narancshéjszerű struktúráinak és a DOI értékének (képrészletezési érték) vizsgálatát teszik lehetővé. Az effekt lakkok megjelenése a megfigyelési szög és a fényviszonyok változásával módosul. A világos-sötét flopp és a szín tónusának változásán kívül más különlegesen csillogó effektek is előidézhetőek velük. A BYK-mac i multi-angle színmérő berendezés egyedülálló, mert ezzel a hordozható készülékkel a szín több szög alatt történő mérése illetve a flake-effektek kiértékelhetősége is lehetővé válik.

Bővebb infóért kattintson!

grimas-30-logo-yellow-01

Elérhetőségek

Irodai cím:
1214 Budapest, Puli sétány 2-4.

Telefonszám:
+36 1 420-5883

Email:
info@grimas.hu

Nyitvatartás:
Hétköznap: 7:30 - 16:00

Kérjük fogadja el az Adatkezelési tájékoztatót

Szolgáltatások   |  Hírek / Érdekességek   |   Rólunk   |   Kapcsolat   |   Karrier   |   Ajánlatkérés

Copyright 2023 | GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. ©  Minden jog fenntartva.